Atletico Madrid, Hocalı katliamını unutmadı

İspanyol takımı, ligde oynayacakları Osasuna ve Real Madrid karşılaşmalarında Hocalı katliamı kurbanlarının anısına sahaya siyah bantla çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Atletico Madrid, ligde oynayacakları Osasuna ve Real Madrid karşılaşmalarında Hocalı katliamı kurbanlarının anısına sahaya siyah bantla çıkacak. 

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, İspanyol ekibinin formasında Azerbaycan'ın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla taşınan slogana, Hocalı katliamı kurbanlarının anısına siyah bir bant iliştirilecek. 

Ayrıca, takımın yıldız futbolcusu Arda Turan ve diğer bazı oyuncuların hazırladığı Hocalı katliamını kınayan ve dünya barışını destekleyen film, kulübün internet sayfasına yerleştirilecek. 

Hocalı katliamı nasıl gerçekleşti?

Ermeni güçleri, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki tek havaalanına sahip ve askeri açıdan stratejik önem taşıyan Hocalı'yı ele geçirmek için 25 Şubat 1992'den itibaren Hocalı'ya saldırıya başladı. Ermeniler, bölgede bulunan Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu. Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek olan "Hocalı katliamı" ortaya çıktı. 

Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150'sinden haber alınamadı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir