Avrupa'da yılın atletleri belirlendi

Erkeklerde Fransız sırıkla yüksek atlamacı Lavillenie ile kadınlarda Hollandalı heptatlet ve sprinter Schippers "Yılın Atleti" ödülünü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Avrupa'da bu sezonun en başarılı atletleri, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan 2014 Avrupa Atletizm Ödülleri Gecesi'nde belirlendi.

Avrupa Atletizm Birliğinin Flame Towers Fairmont Hotel'de düzenlediği törende yılın atletizm ödüllerini, erkeklerde Fransız sırıkla yüksek atlamacı Renaud Lavillenie, kadınlarda ise Hollandalı heptatlet ve sprinter Dafne Schippers kazandı. Lavillenie ve Schippers'e ödüllerini Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Hansjörg Wirz takdim etti.

Törende, "Yükselen Yıldız" ödülü ise erkelerde İngiliz sprinter Adam Gemili, kadınlarda ise Rus yüksek atlamacı Mariya Kuçina oldu. Gemili ve Kuçina'ya ödüllerini Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Başkan Yardımcıları Sergey Bubka ve Sebastian Coe verdi. 

"Avrupa'da yılın en iyi atleti" unvanının, bu başarıyı elde eden isimlerin, hayranların, medya mensuplarının ve Avrupa Atletizm Birliği üyelerinin verdiği oylarla belirlendiği kaydedildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir