Aziz Yıldırım'a 22 bin lira para cezası

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Recep Özcan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 22 bin 100 lira adli para cezasına çarptırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevli hakime ve Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 22 bin 100 lira adli para cezasına çarptırıldı.  

Anadolu Adalet Sarayı 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki Recep Özcan ve taraf avukatları katıldı.  

Duruşmada söz alan Özcan, Yıldırım ile uzlaşma talebinin olmadığını ve şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet de Aziz Yıldırım'ın hakaret suçunu işlemeyi meslek haline getirdiğini savundu.  

Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol ise Yıldırım'ın beraatini talep etti.

Mahkeme hakimi Dilek Şen, Aziz Yıldırım'ı, hakim Dilek Gökkoyun' "kamu görevlisine karşı hakaret" ve Recep Özcan'a karşı da "hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 442 gün adli para cezasına çarptırdı. 442 gün adli para cezasını da günlüğü 50 liradan 22 bin 100 liraya çeviren Şen, cezanın 10 taksitte ödenmesine hükmetti.  

Şen, Yıldırım'ın pişmanlık göstermediği ve bir daha suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu kanaat oluşmadığını belirterek cezayı ertelemedi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, 27 Haziran 2013 tarihinde Kadıköy'de düzenlediği basın toplantısında, hakim Dilek Gökkoyun ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği belirtilmişti.

İddianamede, Yıldırım'ın, hakim Dilek Gökkoyun'a basın yoluyla hakaretten 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a basın yoluyla hakaret etmekten de 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir