Aziz Yıldırım'a "Onursal Başkanlık" önerisi

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay,"Bütün hukuki yolları arıyoruz. Çare bulamazsak Fenerbahçe tarihinde ilk defa 'Onursal Başkanlık' unvanını Sayın Aziz Yıldırım'a vereceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  -  Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Yargıtay'ın onadığı şike davası kararının ardından gelinen süreçle ilgili, "Bütün hukuki yolları arıyoruz. Çare bulamazsak Fenerbahçe tarihinde ilk defa 'onursal başkanlık' unvanını Sayın Aziz Yıldırım'a vereceğiz" dedi.  

Sarı-lacivertli camiada, Yargıtay'ın, mahkemenin başkan Yıldırım'a verdiği cezaları onamasının ardından yaşanan şok sürerken, süreçle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. 

Günay, kulübün 25 Ocak Cumartesi günü Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştireceği olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda farklı bir gündeminin olacağını belirterek, "Ortada istenmeyen bir durum var. Bütün hukuki yolları arıyoruz. Çare bulamazsak Fenerbahçe tarihinde ilk defa 'onursal başkanlık' unvanını Sayın Aziz Yıldırım'a vereceğiz. Önümüzdeki divan kurulu toplantısında da bunu konuşacağız" diye konuştu.  

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun 20 Ocak Pazartesi günü gerçekleştireceği toplantıda bundan sonra takip edilecek yolu çizeceğini kaydeden Günay, "Yüksek Divan Kurulu da dahil herkes bu doğrultuda görev yapacaktır" ifadesini kullandı. 

"Başkanın büstü de çok yakında dikilir" 

Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü ve Türk futbolu için yaptıklarının ardından Yıldırım'ın çok yakında büstünün de dikileceğini ileri sürdü.  

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay, "Fenerbahçe Kulübü'nün ilk kez kanunen men edilen başkanı Aziz Yıldırım'ın çok yakında büstü de dikilir. Bu da bir ilk olur" diye görüşlerini aktardı. 

"3 Temmuz'dan bu yana birlik ve beraberlikten ayrılmadık" 

Fenerbahçe camiasının 3 Temmuz 2011'den başlayan süreçte birlik ve beraberlikten ayrılmadığını kaydeden Günay, camianın yine aynı duruşu sergileyeceğine inandığını ifade etti.

Yüksel Günay, "Biz 3 Temmuz sürecinden beri birlik ve beraberlikten hiç ayrılmadık. Taraftarı, kongre üyesi ve muhalefetiyle birlikte biz laik cumhuriyete layık spor yapma şeklinden vazgeçmiyoruz. Bizim işimiz güven içinde spor yapmaktır. Başka yerlere gitmemiz düşünülemez" şeklinde konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir