B. Dortmund'a saldıran kişi hisselerden kâr etmek istemiş

Alman savcılar, Borussia Dortmund'un takım otobüsüne saldıran şahsın hisselerden kâr elde etmek istediği saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman polisi Borussia Dortmund futbol takım otobüsünü üç bombayla hedef aldığı şüphesiyle bir kişiyi tutuklamıştı. Savcılar ise söz konusu şahsın bu olayla kulüp hisselerini düşürmeyi ve daha sonra da yatırımlardan kâr elde etmeyi amaçladığını belirtti.  

Federal başsavcı tarafından yapılan açıklamada, Almanya ve Rusya vatandaşlıkları olan ve isminin Sergei V. olduğu belirtilen 28 yaşındaki şahsın saldırıdan önce Borussia Dortmund opsiyonu satın aldığı belirtildi.  

Kulüp otobüsü 11 Nisan'da patlamaların olduğu sırada Monaco AC ile Şampiyonlar Ligi maçı oynamak üzere stadyuma doğru hareketlenmiş, patlamalar İspanyol savunma oyuncusu Marc Bartra'yı sakatlamış ve maçı da bir gün erteletmişti.  

Savcılar, saldırının ardından bölgede bırakılan üç mektubun ne kadar gerçekçi olduğu konusunda şüphelerini dile getirmişlerdi. Savcı, şüphelinin kredi kullanarak Dortmund hisselerini daha önceden belirlenmiş bir fiyata satmasına imkanı sağlayan 15 bin opsiyon satın aldığını söyledi.

Savcının ofisinden yapılan açıklamada, "Eğer Borussia Dortmund hisseleri büyük miktarda değer kaybetseydi, kâr yatırımın birkaç katı olacaktı" denildi.  

Herhangi bir oyuncunun ciddi şekilde sakatlanması veya ölmesinin böyle bir sonuç doğuracağı belirtildi. Dortmund hisseleri saldırıdan bir gün sonra 12 Nisan'da yüzde 1.8 yükselirken, bu yıl da şu ana kadar yüzde 2 yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir