Balkan Yelken Şampiyonası Tekirdağ’da Başladı

Türkiye Yelken Federasyonu’nun (TYF) ev sahipliğindeki 50. Balkan Yelken Şampiyonası, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı M.Ekrem Eşkinat ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’ın verdiği start ile Tekirdağ’da başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi desteği ile gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Romanya ve Sırbistan’dan katılan 200 sporcu Tekirdağ’da şampiyonluk için yelken açtı. Şampiyonanın en yüksek katılımı 78 sporcu ile Türkiye’nin olurken, şampiyonanın açık yarış formatı dolayısıyla Almanya ve İtalya’dan da birer sporcu mücadele ediyor.

Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Karadağ’ın da yer aldığı ve 10 Eylül’de sona erecek şampiyonada Optimist, Laser 4.7, Laser Radial (Erkekler/Kadınlar), Laser Erkekler ve 420 sınıfı (Erkekler/Kadınlar), sınıflarında yarışlar düzenleniyor.

“Uluslararası Tecrübe Bizler İçin Önemli”

Şampiyonanın startının verilmesinin ardından konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin desteğiyle oldukça önemli uluslararası bir turnuvayı ülkemizde düzenliyoruz. Ülkemizdeki sporcularımızın, uluslararası tecrübesi için faydalı bir yarış olacağını düşünüyoruz. Elbette amacımız ülkemize madalyalar kazandırmak. Bunun yanı sıra sporcularımızın, yurtdışından gelen sporcularla mücadele etmesi ve onlarla arkadaşlıklar kurması da bir diğer hedefimiz. Türkiye’nin uluslararası alanda başarılı organizasyonlara imza atacağını göstermek bizler için değerli” dedi.

“Hayallerimiz Büyük”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem Eşkinat şampiyonayla ilgili, “Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü, ülkemizin en köklü yelken kulüplerinden biri. Süleymanpaşa’da bulunan kulübümüz ülkemize milli sporcular kazandırmış bir kulüp aynı zamanda. Bizler yeni bir belediye olmamıza rağmen hayallerimiz hep büyük oldu. Üç sene önce başladığımız Rodosto Cup Yelken Yarışları’nda bu Türkiye, İtalya, İsveç, Sırbistan, Ukrayna ve Tayland’dan yaşları 7-15 arasında değişen 233 sporcu optimist kategorisinde yarışmak üzere Süleymanpaşa’ya geldi. Böylesi bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdikten sonra Balkan Yelken Şampiyonası’na talip olduk. Süleymanpaşa’nın güzelliklerini 7 ülkeden gelen insanlarla paylaşmak ve onları en iyi şekilde ağırlamak bizleri mutlu ediyor” dedi.