Banvit: 70 - Valencia Basket: 84

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


BALIKESİR - ULEB Avrupa Erkekler Kupası (D) Grubu maçında Banvit, sahasında İspanya'nın Valencia Basket takımına 84-70 yenildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın 2. dakikası Valencia Basket'in 5-4'lük üstünlüğüyle geçildi. Bandırma ekibinin boş hücumlarını Dabljevic ve Martinez'le cezalandıran İspanyol takımı, 4. dakikada farkı 3 sayıya çıkardı: 6-9. Banvit ise 6. dakikada Stimac'ın kazandırdığı sayılarla eşitliği yakaladı: 12-12. Valencia Basket, Kelati'nin dış atışlardan bulduğu basketlerle 8-0'lık seri yakalayarak son iki dakikaya 20-12 önde girdi. Banvit, son dakikalarda toparlanmaya çalışsa da Valencia Basket, ilk periyodu 22-19 önde tamamladı.

İkinci periyotta her iki takım da sert savunma yaparken, 2 dakika içinde sayı bulan olmadı. Maçta, 13. dakika Valencia Basket'in 27-23 üstünlüğüyle geçilirken, Banvit, hücum organizasyonlarında yaşadığı top kayıpları nedeniyle sayı üretmekte zorlandı. Lauvergne, Kelati, Martinez ve Quinn ile bulduğu basketlerle 17. dakikaya 37-30 önde giren İspanyol ekibi, soyunma odasına 42-34 üstün tamamladı.

İkinci yarıya ilk devreye oranla savunmada çok daha agresif başlayan Bandırma ekibi, hücumda ise Erkan Veyseloğlu, Lucas ve Bajramovic'le bulduğu sayılarla 25. dakikada uzun süre sonra öne geçti: 47-46. Bu dakikalarda Lucas'ın önderliğinde oyunun kontrolünü ele geçiren Banvit, son periyoda 4 sayı farkla önde girdi: 61-57.

Son periyoda Davis'in basketiyle başlayan Banvit, iyi savunmasını sürdürdü. Pietrus, Doellman ile boyalı alanda etkili olan Valencia Basket, San Miguel'in dış atışıyla 34. dakikada tekrar öne geçti: 65-66. Banvit'in boş atışlarını Doellman ve Martinez'ye cezalandıran İspanya takımı, 37. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 65-73. Valencia Basket, hızlı hücumlarda Pietrus ve San Miguel ile etkili oldu ve maçtan 84-70 galip ayrıldı.