Başarının sırrını açıkladı

Almanya'nın teknik direktörü Löw, 4'üncü kez Dünya Kupası'nı kaldırmalarının formülünü verdi: 'Eğitim' ve 'takım ruhu'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Finalde Arjantin'i uzatma sonunda 1-0 yenerek 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw, 2000'li yılların başında kötü durumda olan Alman futbolunu eğitime yapılan yatırımlar sayesinde ayağa kaldırdıklarını, şampiyonluğun da bu yatırımın bir ürünü olduğunu söyledi. 

Löw, FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, kazandıkları Dünya Kupası'nın gelecekteki turnuvalar için kendilerini kamçılayacağını belirterek, "Kadroda 30 yaşın üstünde fazla oyuncumuz yok. Mario Götze'ye, Thomas Müller'e, Mesut Özil'e hatta burada olmayan Marco Reus'a bir bakın hala gelişme potansiyeli birçok futbolcumuz var" ifadelerini kullandı. 

1998 FIFA Dünya Kupasına çeyrek final, 2000 ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ise gruplarda veda eden Almanya Milli Takımı'nı ayağa kaldırmak için eğitime yatırım yaptıklarını dile getiren Löw, "Almanya Birinci Ligi'nin (Bundesliga) gelişimi ve genç futbolcular yetiştirmesi sayesinde 2010 Dünya Kupası'na çok genç bir takımla katıldık. 'kusursuzluk merkezleri' oluşturan Bundesliga kulüplerine minnettarım. Bu Dünya Kupası zaferi, Almanya'daki mükemmel eğitim ve antrenmanın bir ürünü" değerlendirmesinde bulundu. 

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach ise takım olmanın önemini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:  

"Dünya Kupası'nı 11 veya 14 oyuncuyla kazanamazsınız, bunun için 23 kişiye ihtiyacınız var. Bizim de Brezilya'da sahip olduğumuz zihniyet tam olarak buydu. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ya da Mario Balotelli gibi öne çıkan bir oyuncumuz yok. Başarımızın sırrı, takım ruhu." 

Bu konularda ilginizi çekebilir