Beşiktaş çeyrek finalde

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turun rövanşında Olympiakos'u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında konuk etti.

7. dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma'nın şutunda kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

10. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Olympiakos'un hücuma çıkarken kaptırdığı topu Talisca sağdan içeri ortaladı, müsait pozisyondaki Aboubakar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

22. dakikada Beşiktaş'ın ikinci golü geldi. Hutchinson'ın orta sahadan uzun pasında sağ tarafta meşin yuvarlakla buluşan Quaresma'nın ortaladığı topu Babel düzgün bir vuruşla gole çevirdi: 2-0

31. dakikada Olympiakos farkı 1'e indirdi. Gökhan Gönül'ün uzaklaştıramadığı topu kapan Cissokho'nun soldan yaptığı ortaya Elyounoussi gelişine sert vurdu, Adriano'nun sırtına çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1

Beşiktaş 10 kişi kaldı

39. dakikada rakibine müdahalede bulunan Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 2-1 önde tamamladı.

58. dakikada Fortounis sol taraftan kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ancak kaleci Fabricio son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada Necip Uysal'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Quaresma'nın çaprazdan şutunda top auta gitti.

71. dakikada kullanılan serbest vuruşta Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği topu Tosic kafayla indirdi ancak Talisca'nın röveşatasında meşin yuvarlak dışarı çıktı.

75. dakikada Beşiktaş skoru 3-1 yaptı. Gökhan Gönül'ün uzun topunda kafasından seken meşin yuvarlağı takip eden Babel bekletmeden sert vurdu ve Beşiktaş'ı rahatlatan golü kaydetti: 3-1

84. dakikada Beşiktaş farkı 3'e çıkardı. Talisca'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cenk Tosun, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-1

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 4-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Siyah beyazlı ekip bu skorla ligde çeyrek finale adını yazdırdı.

14 sezon sonra çeyrek final sevinci

Beşiktaş, 14 sezon sonra 3. kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.

1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takım, 2002-2003'te de UEFA Kupası'nda bu başarıyı göstermişti.

Taraftarlardan büyük destek

Beşiktaş, çeyrek final yolundaki önemli maçta stadı tamamen doldurdu.

Beşiktaş ilçesinde ve stat etrafında coşkuyla maç saatini bekleyen taraftarlar, bu atmosferi Vodafone Arena tribünlerine taşıdı.

Siyah-beyazlılar, ısınmak için sahaya çıkan takımlarına da büyük destek verdi. Diğer maçlarda olduğu gibi önce Quaresma'yı tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra Aboubakar'a sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşmayı 40 bine yakın taraftar izledi.

Yunan takımı karşısında ilk galibiyet

Beşiktaş, Avrupa kupalarında ilk kez bir Yunan takımına üstünlük kurdu.

1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edilen siyah-beyazlı takım, daha sonra bu ülke takımlarıyla yaptığı 3 maçı beraberlikle tamamlamıştı.

4-1'den sonra Yunan müziği

Beşiktaş'ın 4-1 öne geçmesinin ardından stat hoparlöründen Yunan müziği çalındı.

Maç sonrası da bu müzik tekrarlandı.

Genk ve Celta Vigo da tur atladı

UEFA Avrupa Liginde Beşiktaş'ın yanı sıra, İspanya'nın Celta Vigo ve Belçika'nın Genk takımları da çeyrek finale çıktı.

Belçika kulüpleri Genk ile Gent arasındaki rövanş mücadelesi, Genkli Castagne ile Gentli Verstraete'nin karşılıklı golleriyle 1-1 tamamlandı.

İlk maçı 5-2 kazanan ev sahibi Genk bu sonuçla son 8 takım arasına girdi.

Rusya'nın Krasnodar takımı, deplasmanda 2-1 yenildiği İspanyol ekibi Celta Vigo'yu ağırladı.

Mallo'nun 52 ve Aspas'ın 80. dakikada kaydettiği gollerle sahadan 2-0 galip ayrılan Celta Vigo, çeyrek finale çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir