Beşiktaş'ta 4 sezon sonra bir ilk

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, 4 sezon sonra ligde hem Fenerbahçe'ye hem de Galatasaray'a gol atmayı başaran ilk siyah-beyazlı futbolcu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman futbolcu Mario Gomez, 2010-2011 sezonunun ardından ligde hem Fenerbahçe'ye hem de Galatasaray'a gol atmayı başaran ilk siyah-beyazlı futbolcu oldu. Beşiktaş'ta son olarak İspanyol futbolcu Guti, aynı sezon içinde hem sarı-lacivertlilere hem de sarı-kırmızılıların filelerini havalandırmıştı

Beşiktaş'ın sezon öncesi İtalya Birinci Futbol Ligi takımı Fiorentina'dan kiralık olarak renklerine bağladığı Mario Gomez, şu ana kadar gösterdiği performansla siyah-beyazlı camianın büyük beğenisini kazandı. 

Ligin geride kalan 15 haftasında 11 gol kaydeden, 30 yaşındaki futbolcu, şimdiden Beşiktaş tarihine geçmeyi başardı. Zira, Türkiye'deki ilk 2 derbisinde 3 gol kaydeden Gomez, 4 sezon sonra hem Fenerbahçe'ye hem de Galatasaray'a gol atan ilk siyah-beyazlı futbolcu unvanını elde etti. 

Beşiktaş'ta son olarak eski İspanyol futbolcu Guti Hernandez, 2010-2011 sezonundaki ilk 2 derbisinde penaltıdan bulduğu gollerle hem sarı-lacivertlilerin hem de sarı-kırmızılıların filelerini havalandırmayı başarmıştı.