Beşiktaş'a yıldız stoper

Yeni sezon öncesi ilk transferini Real Madrid'den Pepe'yi alarak yapan Beşiktaş, savunmanın göbeğindeki arayışlarını yıldız transferiyle sonuçlandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş, Pepe transferiyle başkan Fikret Orman'ın göreve başladığı 2012-2013'ten itibaren stoper bölgesine 13. kez takviye yaptı. Siyah-beyazlı ekip Başkan Orman döneminde her sezon mutlaka kadroya stoper dahil etti.

Savunmanın göbeğindeki zaafları kapatmak için üst üste hamleler yapan Beşiktaş'ta yeni sezonda Pepe, beklentileri karşılamaya çalışacak.

Real Madrid formasıyla üçer kez Şampiyonlar Ligi ve İspanya ligi şampiyonluğu yaşayan Pepe için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyen siyah-beyazlı ekip, bu bölgeye en önemli takviyelerinden birini gerçekleştirdi.

Stoper bölgesine 14 milyon 800 bin euro harcadı

Beşiktaş, stoper bölgesi için 6 sezonda 14 milyon 800 bin euro bonservis bedeli veya kira ücreti ödedi.

Mitrovic'e 4,2 milyon euro bonservis bedeli ödeyen siyah-beyazlı ekip; Berat Çetinkaya, Franco, Milosevic, Rhodolfo, Marcelo ve Delgado'ya da bonservis ücreti verdi. Escude, Tosic ve Pepe'nin bonservislerini bedelsiz alan Beşiktaş; Atınç Nukan, Ersan Adem Gülüm'ü de bedelsiz kiraladı. Siyah-beyazlı ekip, Dany için Galatasaray'a kiralama bedeli ödedi.