Bosna Hersek 'dev maça' hazır

2014 Dünya Kupası'nda, tarihinde ilk kez katılan Bosna Hersek Milli Futbol Takımı'nın bu akşam Arjantin ile oynayacağı ilk maç öncesinde Bosna Hersek caddeleri sarı mavi renklerle süslendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA - Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nda, tarihinde ilk kez katılan Bosna Hersek Milli Futbol Takımı'nın bu akşam Arjantin ile oynayacağı ilk maç öncesinde Bosna Hersek caddeleri sarı mavi renklelerle süslendi. 

Başkent Saraybosna caddeleri başta olmak üzere, ülkenin bir çok kentinde kurulan standlarda milli bayrakları, milli takım formaları, atkılar, şapkalar gibi eşyalar satılıyor.

Başkent Saraybosan'nın en işlek caddelerinden Ferhadiye'de, Bosna Hersek'in yanı sıra Brezilya ve Dünya Kupası'nda oynayan ülkelerin bayraklarını görmek mümkün. Dünya futbol kulüplerin formalarının satıldığı yerlerde bugünlerde, en çok Edin Ceko, Miralem Pyaniç, Zvyezdan Misimoviç isimleriyle Bosna Hersek Milli Takım formaların satıldığı görülüyor.

 Bordo Fesler, sarı mavi renge büründü

 Boşnak kültüründe önemli bir yere sahip ve bordo renginde olan feslerin de sarı mavi renklerinde satıldığı görülüyor. 

Diğer taraftan, Fedhadiye Caddesinde yer alan kafelere gelen misafirlerin ya milli takım formaları yada mavi sarı renkli elbiseleri tercih ettikleri de göze çarpıyor. Bazı kafelerde misafirlerin rahatça maç izleyebileceği çok sayıda plazma televizyon kurulurken, bazı restoran ve kafelerde de projektörlerin de kurulduğu gözleniyor.

Bosna Hersek'in bu akşam Arjantin ile oynayacağı maçının vatandaşlar için ne kadar önemli olduğunu, Saray bosna trafiğinde de görmek mümkün. Kent merkezindeki yollardan geçen arabalarda ve taksilerdeBosna Hersek bayrakları asılırken, Saraybosna'da bir tramvay bir kaç ay önce sarı mavi rengine boyanıp üzerine "iyi şanslar ejderhalar" yazılmıştı. 

Ayrıca, Saraybosna'da bulunan Anadolu Ajansı'nın (AA) Balkanlar Bölge Müdürlüğü binasında da Bosna Hersek Milli Futbol Takımı'na destek olarak "İyi şanslar ejderhalar" afişler asıldı.

 Saraybosna'dan Bosna bayraklı "ejderha"dan destek

 Bu akşam Arjantin ile oynayacağı maç öncesinde, "ejderhalar" ismiyle bilinen Bosna Hersek Millilerini desteklemek amacıyla, başkent Saraybosna'da bulunan bir kafe sahibi bahçesinde sembolik olarak bir ejderha yapıp, üzerine Bosna Hersek bayrağını koydu. 

Kafe sahibi Amir Andeliye yaptığı açıklamada, ejderhanın el yapımı olduğunu ve arkadaşlarıyla birlikte Bosna Hersek Milli Takımı'nın onuruna yaptığını söyledi. 

"Ejderhayı yapmamız yaklaşık 20 gün sürdrü ve gördüğünüz gibi bugün burada. Yeşil rengine boyadık ve aynı zamanda ateş püskürtebiliyor" diye konuşan Andeliya, isteğinin Dünya Kupası'nın ardından milli oyuncuların kafesine gelip ejderha ile birlikte fotoğraf çektirmeleri olduğunu belirtti. Andeliya, Dünya Kupası boyunca kafesinde maç izleneceğini ve Bosna Hersek Milli Takımı'nın sonuna kadar de destekleneceğini de ekledi. 

Başkent Saraybosna'daki Aliya İzzetbegoviç Özgürlük Meydanı'nda 600 kişilik kapasitesine sahip "Ejderha'nın yuvası" ismiyle taraftar bölgesi (fun zone) oluşturuldu. Farklı etkinliklerin de yer alacağı "Ejderha Yuvası"ında, Bosna Hersek Milli Takımı'nın yanı sıra diğer Dünya Kupası maçları da 8x4 metre ekran boyutuna izlenebilecek.

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Brçko kentinde düzenlenen bir nikah merasiminin ardından ilginç bir olay yaşandı. Dünya evine giren çiftin belediye binasından çıkışı sırasında, Bosna Hersek Milli Takımı taraftar grubu olan BH Fanatikos üyelerinin söyledikleri şarkılarla belediye binasının önü tribüne dönüştü. Genç çift daha sonra taraftar grubu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Bosna Hersek ve Arjantin'in 3'üncü sınavı

 Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele eden Arjantin ile Bosna Hersek, bu akşam tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek. Rio De Janeiro’daki 74 bin 689 kişi kapasiteli Maracana Stadı’nda TSİ 01.00’de başlayacak karşılaşmayı El Salvadorlu hakem Joel Aguilar yönetecek. Daha önce resmi olarak birbirleriyle karşılaşmayan iki ülke milli takımının yaptığı 2 özel maçı da Arjantin kazandı. Bosna Hersek iki maçta rakibinden 7 gol yerken, gol atmayı başaramadı.

Tarihinde ilk kez dünya kupalarına katılmaya hak kazanan ve Avrupa elemelerinde Yunanistan, Slovakya, Letonya, Litvanya ve Liechtenstein ile G Grubu’nda mücadele eden "Ejderhalar", grubu ilk sırada tamamlayıp, 2014 Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmişti. Bosna Hersek, grubunda yaptığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik alıp, 1 kez yenildi ve Yunanistan’ı averajla geçerek, 25 puanla lider olmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir