Cimbom İzmir'de gol oldu yağdı

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki 2'inci maçında Balçoba Yaşamspor'u 9-1 mağlup etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu ikinci maçında Balçova Yaşamspor'a konuk olan Galatasaray, 3'üncü lig temsilcisi rakibini 8-1 mağlup etti.

İzmir'de oynanan maça yedek ağırlıklı çıkan sarı kırmızılı ekip 10. dakikada Melik Yeğin'in kafa golüyle 1-0 geriye düştü. Ancak kısa sürede toparlanan Galatasaray üst üste attığı gollerle zayıf rakibi karşısında kolay bir galibiyet elde etti.
Sarı kırmızılı ekibin gollerini Goran Pandev (3), Olcan Adın (2), Yekta Kurtuluş (2), Hamit Altıntop ve Sinan Gümüş kaydetti.
Galatasaray bu galibiyetin ardından gruptaki puanını 6 yaparken Balçova Yaşamspor 1 puanda kaldı.

Maçtan notlar

Galatasaray, kupada ilk oynadığı Eskişehirspor maçındaki ilk 11'den 7 farklı isimle sahaya çıktı.  

Kupanın ikinci karşılaşması için İzmir'e 16 kişilik kadro ile gelmeyi tercih eden Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Muslera, Melo, Dzemaili, Selçuk İnan, Umut Bulut, Sneijder, Burak Yılmaz, Chedjou, Semih Kaya, Emre Çolak ve Sabri Sarıoğlu gibi isimleri maç kadrosuna almamıştı. 

Hamzaoğlu, kupada İstanbul'da oynadıkları Eskişehirspor karşılaşmasının ilk 11'inde 7 değişiklik yaptı. Hamzaoğlu, Sinan Bolat, Alex Telles, Pandev ve Olcan Adın'a Eskişehirspor karşılaşmasında olduğu gibi FBM Makina Balçova Yaşamspor karşısında da şans verdi. 

Galatasaray'da Eray İşçan, Sinan Gümüş, Koray Günter, Emre Can Coşkun ve Birhan Vatansever yedek kulübesinde yer aldı.  

Sarı-kırmızılı ekiple 4. resmi maçına çıkan teknik direktör Hamzaoğlu, Tarık Çamdal ve Veysel Sarı'ya ilk kez şans verdi. 

İzmir ekibi, Türkiye Kupası'nda bu sezon Balıkesirspor ve Elazığspor'u eleyerek gruplara kalma başarısı göstermişti.