David Luiz PSG yolcusu

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) son iki yılın şampiyonu Paris Saint-Germain, Chelsea'nin savunma oyuncusu David Luiz ile anlaşma sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İki kulüpten de yapılan açıklamada, David Luiz'in transferi için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Brezilyalı futbolcunun Fransız ekibiyle kontrat şartlarında anlaştıktan sonra sağlık kontrolünden geçeceği ve transfer döneminin başlamasıyla sözleşme imzalayacağı belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Paris Saint-Germain'in 27 yaşındaki futbolcunun bonservis bedeli için yaklaşık 50 milyon sterlin ödeyeceği öne sürüldü. Fransa basını ise bu rakamı 50 milyon avro olarak gösterdi.

Profesyonel kariyerine Brezilya'nın Vitoria takımında başlayan David Luiz, 2007'de Benfica'ya transfer oldu. 2011 yılında 25 milyon avro karşılığında Chelsea'nin kadrosuna katılan savunma oyuncusu, Londra ekibiyle çıktığı 143 maçta 15 gol attı. Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 2014 FIFA Dünya Kupası kadrosunda da yer alan David Luiz, milli formayı 33 kez giydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir