Demirören: Tepkimizi medeni yollarla göstereceğiz

TFF Başkanı Demirören uçakta gazeteciye saldıran Milli oyuncu Arda Turan'ın yanlış yaptığını belirterek, tepkilerini medeni yollarla göstereceklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara'da düzenlenen Olağan Genel Kurul'da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TFF Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Demirören, federasyonun finansal açıdan tarihinin en parlak dönemini yaşadığını belirterek, "5 yılda gelirimizi 240 milyondan 669 milyona çıkarttık. Çıkan tüm krizleri çözmüş, hain oyunları bozmuş, Türk futboluna istikrarı getirmiş bir federasyonuz. Haliyle tüm bunlar yapılıp zor günler ve zorluklar geride kalınca federasyona talipler çoğalıyor" dedi.

Son günlerde yine aynı oyunların sahnelenmek istendiğini öne süren Demirören, "Türk Milli Takımı ile Futbol Federasyonu karıştırılmaya çalışılıyor. Bir yıl önce bu zamanlar prim konusu çok tartışıldı. Bir bardak suda fırtınalar kopartıldı. Hatalar elbette oldu ama kimse 'Söz konusu ay-yıldızsa gerisi teferruat' demedi. Türk futbolunu karıştırmak isteyenlere fırsat verildi. Yazılı ve görsel basının ilk maçtan hemen sonra hocamızın ve oyuncuların üzerine gitmesi, çocukları yıpratması yanlıştı. İspanya ile oynadığımız kader maçı şiddetli bir saldırı altında oynandı. Ben ve hocamız dahil herkese hakaretin bini bir paraydı. Bir yıl geçti, yine aynı kaotik durumla karşı karşıyayız. Yine hocamız, yine kaptanımız ve futbolcularımız karşı karşıya getiriliyor." ifadelerini kullandı.

"Yanlış yaptığını Arda'ya medeni yollarla göstermemiz gerek"

"Fatih hoca gibi bir değere sahip çıkmamız gerekir" diyen Demirören, "Eleştiri olabilir, olmalı da kabul ediyorum ama hakareti asla. Bir futbolcunun da bu tür olaylara göstereceği tepkinin fiziki ve hakaret dolu olmaması gerekir. Arda (Turan) kaptanımız bir yanlış yapmıştır. Yanlış yaptığını da Arda'ya medeni yollarla göstermemiz gerekir. Hakaret ederek, üzerine giderek, ona yüklenerek değil. Çünkü Arda bir dünya markası, Türk futbolunun bir değeri ve böyle yetenekler kolay yetişmez" ifadelerini kullandı.

Orman: Arda olayının tutulacak bir tarafı yokOrman: Arda olayının tutulacak bir tarafı yok

Özbek'ten Arda Turan yorumuÖzbek'ten Arda Turan yorumu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir