Orman: Arda olayının tutulacak bir tarafı yok

TFF'nin olağan genel kuruluna katılan Beşiktaş Başkanı Orman Arda Turan ile ilgili açıklamada bulundu. Orman, olayında tutulacak bir tarafının olmadığını belirterek, 'her türlü kötü' şeklinde yorumladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ankara'da yapılan Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) olağan genel kurulunun ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Fikret Orman, Arda Turan olayında tutulacak bir tarafının olmadığını belirterek, "her türlü kötü" şeklinde yorumladı.

"Arda açısından, spor açısından kötü. Öncesi kötü, sonrası kötü. Her dakika spekülasyon. Arda kıymetli bir oyuncu" diyen Beşiktaş Başkanı Orman, "Türk sporuna da faydalı olması gereken bir oyuncu. Yapmaması gereken bir hareket yaptı. Bilal Meşe bizim ağabeyimiz. Babası yaşında adam yani, olacak iş değil. Şimdi Arda'nın üzerine çok fazla geliniyor. Olayın benim açımdan tutulacak bir tarafı yok. İnşallah, tatlı bir yere gider ama Türk sporu açısından hoş bir fotoğraf değil. Hiç kimseye yakışmadı" değerlendirmesinde bulundu. 

"Marcelo Beşiktaş'ta mutlu"

Fransız ekibi Olympique Lyon'un, Marcelo için transfer teklifinde bulunduğunu doğrulayan Orman, "Bizden daha önemlisi oyuncu İstanbul'da çok mutlu. Marcelo gitmek istemediği sürece biz de satmak istemiyoruz" dedi.

Aboubakar transferi

Başkan Orman, Beşiktaş'ta bu sezon kiralık oynayan Kamerunlu golcü Aboubakar'ın transferi konusunda ise "Daha netleşmedi. Tabii ki uğraşıyoruz. Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bu işler öyle kolay olmuyor. Ama çok para veriyorsan kolay oluyor. Bizim işimiz zoru başarmak" değerlendirmesinde bulundu.

"Burak Yılmaz'a sıcak bakarım"

Burak Yılmaz ile ilgili de ilgilerinin olmadığını söyleyen Orman, Milli futbolcuyla ilgili henüz bir transfer girişiminde bulunmadıklarını dile getirerek, "Beşiktaş taraftarlarının bazı tepkileri var. Milli olmuş, Beşiktaşlı olduğunu da her yerde göğsünü gere gere söyleyen oyuncunun üzerine gitmeyelim. Sadece söylediğim bu. Ancak bu demek değil ki Burak haftaya, ay sonunda, Beşiktaş'ta. Böyle bir durum yok. Böyle bir temas yok. Olsa sıcak bakar mıyım? 'Ben sıcak bakarım' diyorum" şeklinde konuştu.

Özbek'ten Arda Turan yorumuÖzbek'ten Arda Turan yorumu

Demirören: Tepkimizi medeni yollarla göstereceğizDemirören: Tepkimizi medeni yollarla göstereceğiz