Demirören yeniden başkan

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda kullanılan 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören yeniden başkanlığa seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda kullanılan 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören yeniden başkanlığa seçildi. Yıldırım Demirören, başkan adaylığı için yeterli imzayı toplarken, Haluk Ulusoy aday olamamıştı. 

Ankara Marriott Oteli'nde yapılan genel kurulda, 219 delege oy kullandı. Delegeler önce başkanlık, sonra da yönetim kurulu seçimi için oy verdi. Seçime tek aday olarak giren Demirören, oy kullanan 219 delegenin geçerli 214 oyunu alarak bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu. 

Demirören yaptığı teşekkür konuşmasında, futbol camiasının büyük bir aile olduğunu belirterek, "Bizi de bu aileye başkan seçtiniz. Biz kardeşiz. Kollarımız herkese açık, bundan bir şüpheniz olmasın. Bu genel kurulun bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Her zamankinden daha büyük şevkle, heyecanla görevimizi yerine getireceğiz" diye konuştu. 

Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: 

Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu, Erhan Kamışlı, Ahmet Gökçek.

Ulusoy seçimi mahkemeye taşıyacak

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda yeterli imzaya ulaşamayarak seçime giremeyen aday adayı Haluk Ulusoy, yapılan TFF başkanlık seçimlerini mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

TFF Başkan Aday Adayı Haluk Ulusoy, TFF başkan adaylığına kabul edilmeyişinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üzüntülü olduklarını ifade eden Ulusoy, "Tüm çabalara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu delegelerinin mevzuata uygun olarak yeter sayıda aday göstermesine rağmen konuyla hiç ilgisi olmayan bir Anayasa Mahkemesi kararı emsalmiş gibi gösterilerek seçime gitmemiz hatta bir seçimin yapılabilmesi Türk futbolunun elinden alınmıştır. Delegelerin iradesine karşı yapılan bu akıl almaz ihlalin eleştirisini daha sonra detaylı olarak sizlerle paylaşacağım. Hukuka uygun olmayan yollarla oluşan bir yönetim hakkında hukuk süreci işleyecek ve kısa sürede hak yerini bulacaktır. Bu futbol ailesi, bugün elinden alınan seçimi çok kısa bir sürede hayata geçirecektir. Bizi aday gösteren 65 imzanın tamamı helaldir. Biz hiç kimseye baskı yapmadık. Gönül rızasıyla verilen imzalar yok sayılmıştır. Ben buradan tüm baskılara tehditlere rağmen bize destek veren 65 yürekli kardeşime teşekkür ediyorum. Onların hür iradelerinin hukuki yoldan sonuna kadar takipçisi olup haklarını arayacağız" dedi.

Ulusoy, konuyu mahkemeye götürüp götürmeyeceğiyle ilgili soruya, "Burada gasp edilen haklar hukuk yoluyla geri alınacaktır. Kısa zamanda bu genel kurul burada veya başka bir yerde toplanacağını hep beraber göreceğiz" yanıtını verdi.

Trabzonspor'un destek olmamasına ise Ulusoy, "Ben Trabzonluyum. Bu yaşıma gelene kadar tüm Trabzonluların adam gibi adam olduğunu biliyorum. Başkada söyleyecek bir sözüm yok" diye konuştu

Trabzonspor'da 5 istifa birden!

Öte yandan Genel Kurul Toplantısı, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nda tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Bordo mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, TFF seçiminde Haluk Ulusoy yerine Yıldırım Demirören'e destek vermesi beş yöneticinin istifasıyla sonuçlandı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyelerinden Tayfun Kahyaoğlu, Ömer Demir, Köksal Sadıklar, Erol İbrahimağaoğlu ve Ahmet Emre Turhan, istifa etti. İstifaların sürebileceği belirtildi.