Derbinin golleri yabancılardan

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kaleciler Volkan Demirel ile Muslera'nın sergileyecekleri performans, takımlarının alacağı sonuca önemli etki edecek. Son 10 yılda yapılan 27 derbi maçta gollerin büyük çoğunluğu ise yabancı oyunculardan geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü oynanacak  Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yabancı oyuncuların golleri dikkati çekiyor.

İki takım arasında son 10 yılda oynanan 27 maçta Fenerbahçe'nin 29 golüne, Galatasaray 22 golle karşılık verdi.  Rakip filelere gönderilen 51 golün 35'i yabancı, 14'ü Türk futbolculardan geldi. İki golü de futbolcular kendi kalelerine attı.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan maçlarda sarı-lacivertli ekibin 29 golünün 22'sini yabancı oyuncular kaydetti. Fenerbahçe'nin 6 golü Türk futbolculardan gelirken, 1 golü de rakip oyuncu kendi kalesine gönderdi.

Galatasaray'da ise Fenerbahçe ile yapılan son 27 maçta atılan 22 golün 13'ü yabancı oyuncuların ayağından geldi. Müsabakalarda yerli futbolcular 8 kez gol sevinci yaşarken, 1 golü de rakip oyuncu kendi kalesine attı.

22 yabancı oyuncu gol attı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki son 10 yıllık derbilerde 22 yabancı oyuncu gol sevinci yaşadı.

Ali Sami Yen Stadı'nda 27 Nisan 2008'de oynanan ve Galatasaray'ın 1-0 kazandığı derbiden bu yana yapılan 27 derbide sarı-lacivertlilerden 14, sarı-kırmızılılardan 8 yabancı oyuncu skoru değiştirdi.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe'den 5, Galatasaray'dan 6 Türk futbolcu rakip fileleri havalandırdı. 

En golcüsü Alex

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son 10 yılda yapılan maçlarda en fazla golü sarı-lacivertlilerin efsane futbolcusu Alex de Souza attı.

Sarı-lacivertli takımda uzun zaman forma giyen Alex, son 27 maçlık Galatasaray derbilerinde 6 kez rakip fileleri havalandırdı. Alex'i üçer golle Galatasaraylı futbolcular Wesley Sneijder ile Selçuk İnan takip etti. Selçuk İnan, ayrıca söz konusu dönemdeki en golcü Türk oyuncu oldu.

İki takımın kadrosunda yer alan 5 futbolcu, söz konusu dönemdeki maçlarda gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Josef de Souza, Galatasaray derbilerinde birer kez fileleri havalandırdı. Sarı-kırmızılı ekipte ise 3 gollü Selçuk İnan'ın yanı sıra Hakan Balta'nın Fenerbahçe derbilerinde 2 golü bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir