Dev maç bugün!

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında İngiliz devi Chelsea karşısına çıkıyor. Aslan'ın hedefi kendi sahasında avantajlı bir skor alıp deplasmanda turu geçmek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa'daki temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir karşılaşmaya çıkacak.  İngiliz devi Chelsea'yı Türk Telekom Arena'da ağırlayacak olan sarı-kırmızılı ekip avantajlı bir skor arayacak.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu Real Madrid'in ardından ikinci sırada tamamlayarak "Devler Ligi"nde son 16 takım arasına kalan sarı-kırmızılılar, Chelsea karşısındaki ilk maçta avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Chelsea maçı öncesi Galatasaray'da önemli bir eksik bulunmazken, sezonu kapatan Aydın Yılmaz ve el parmağı kırılan Eray İşcan forma şansı bulamayacak. İsmi Avrupa listesine bildirilmeyen Veysel Sarı da Mancini'nin faydalanamayacağı oyunculardan. İngilizlerde ise devre arasında transfer edilen Matic ve Salah statü gereği kadroda yer almıyor.

14 yıl sonra gelen "rövanş" fırsatı

Avrupa kupaları tarihinde Chelsea ile ikinci kez eşleşen Galatasaray, rakibiyle 14 sezon önce İstanbul'da yaptığı maçın rövanşını almaya çalışacak.

1999-2000 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Chelsea ile birlikte yer alan sarı-kırmızılı ekip, ilk maçı Londra'da rakibine 1-0 kaybederken, ikinci maçı Ali Sami Yen Stadı'nda 5-0 kaybederek, tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşadı.

İlk eşleşmesinde gol dahi atamadığı rakibini, aradan geçen 14 sezonun ardından bir kez daha İstanbul'da konuk edecek "Cim Bom", Chelsea karşısında avantajlı bir skor almak için mücadele edecek.

Galatasaray, İngiliz ekiplerine karşı 18. maçını oynayacak

Chelsea maçı, Avrupa kupaları tarihinde Galatasaray'ın İngiliz takımlarıyla 18. karşılaşması olacak.

Sarı-kırmızılılar, İngiliz ekipleriyle Avrupa kupalarında daha önce 17 maç yaptı ve bu müsabakalarda yalnızca 3 kez galip gelebildi. İngiliz rakiplerine karşı 7 müsabakayı kaybeden "Cim Bom", 7 maçta ise eşitliği bozamadı. 

Bu maçlarda rakip ağları 16 kez havalandıran ''Cim Bom'', kalesinde ise 28 golü engelleyemedi.

Çeyrek final için avantaj peşinde

Galatasaray, tarihine bir önemli başarı da ekleyebilmek için sahada olacak.

Turu geçecek tarafın "Devler Ligi"nde çeyrek final oynayacağı eşleşmenin ilk ayağında, her iki takım da rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmenin hesaplarını yaparken, sarı-kırmızılılar, taraftarının da desteğini arkasına alarak galip gelmeyi hedefliyor.

Geride kalan sezonda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde oldukça başarılı bir performans sergileyen "Cim Bom", bu sezon teknik direktör Roberto Mancini idaresinde aynı başarıyı tekrarlayabilmek için mücadele verecek.

Muhtemel ilk 11'ler:

Galatasaray

Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Alex Telles, Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak(Hajrovic), Drogba

Chelsea

Cech, Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic, Willian, Obi Mikel, Ramires, Oscar, Hazard, Eto'o

Maç saat kaçta?

Başlama saati: 21.45

Hakem: Carlos Velasco Carballo ( İSP )

Stat: Türk Telekom Arena

Yayıncı Kuruluş: D-Smart

Bu konularda ilginizi çekebilir