Ergin Ataman 20 gün sonra özür diledi

A Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, oyuncusu Göktürk Ural'a attığı tokat nedeniyle özür diledi. Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu internet sitesinden basın açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ergin Ataman, Türk spor kamuoyundan, Göktür Ural'a attığı tokat için özür diledi.

A Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu internet sitesi aracılığıyla basın açıklaması yaptı.

Yaşanan gelişmelerden olumsuz yönde etkilendiğini ve üzgün olduğunu vurgulayan Ataman, "Eskişehir maçının devre arasında, oyuncumu uyarma ve dikkatini toplama amacıyla da olsa, soyunma odasında atmış olduğum tokadın kamuoyunda yarattığı rahatsızlığın farkındayım. 25 yıllık basketbol antrenörlüğümün tamamında oyuncularımla bir hoca-öğrenci ilişkisinden ziyade bir ağabey-kardeş ilişkim olmuştur." dedi.

Ergin Ataman, "Zaman zaman dünyada ve ülkemizde de sporda yaşanan bu tarz hareketlerin tasvip edilecek bir yanı olmadığı aşikârdır. Ben de bu davranışımın bir hata olduğunun farkındayım. Kesinlikle sporcuma yönelik şiddet veya tartaklama amacı gütmüyordum; ancak bu şekilde davranmamam gerekiyordu." ifadelerini kullandı.
 
A Milli Takım ve Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman, "Tüm spor kamuoyundan özür diler, şimdiye kadar olduğu gibi aynı istek ve inançla türk basketbolunun gelişmesi ve yeni gençlerin "türk sporuna ve milli takımlarımıza" kazandırılması için daha dikkatli ve duyarlı olarak çalışacağımı ve bu yönde örnek olacağımı belirtirim" sözleriyle, basın açıklamasına son verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir