Fener'in yuvasında Şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubunu Galatasaray lider tamamladı. Cimbom 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasay, 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. Tahkim Kurulu tarafından cezası ertelenen Fatih Terim'in de takımının başında çıktığı gergin geçen maçta Galatasaray, aldığı beraberlikle puanını 48'e yükselterek, Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme hakkını elde etti.

Maçtan fotoğraflar için tıklayınız
 
Alex'in yedek başladığı ve 75. dakikada oyuna girdiği karşılaşmayı kazanamayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılım için ön eleme oynamak durumunda kalan Fenerbahçe ise play-off'ları 47 puanla ikinci tamamlamış oldu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi maçta takımlar gol mutluluğu  yaşayamazken, maçın 65. dakikasında Fenerbahçe'den Dia, 80. dakikada ise sarı-kırmızılı takımın defans oyuncusu Ujfalusi, kırmızı kart gördü.

Maç sonrası Saraçoğlu'ndan kareler

Karşılaşmayı yöneten hakem Cüneyt Çakır sarı-lacivertlilerden Yobo, Selçuk, Emre, Volkan, Zigler, Galatasaray'dan ise Melo, Emre Çolak ve Milan Baros'u sarı kartla cezalandırdı. Galatasaray normal sezonu 77 puanla lider, Fenerbahçe 68 puanla ikinci, Trabzonspor 56 puanla üçüncü, Beşiktaş ise 55 puanla 4. tamamlamıştı.
         
         Takımlar          O   G   B   M   A   Y   AV   P
         --------------------------------------------------
         1. Galatasaray    6   2   3   1   9   6   3   48
         2. Fenerbahçe     6   4   1   1   9   4   5   47
         3. Trabzonspor    6   1   2   3   5  10  -5   33
         4. Beşiktaş       6   1   2   3   5   8  -3   33

 

Taraftarlar Taksim Meydanı'nda kutluyor
         

Galatasaray'ın 2011-12 sezonunu şampiyon olarak kapatmasının ardından  sarı-kırmızılı taraftarlar İstanbul'da ağırlıklı olarak Taksim Meydanı'nda  toplanmaya başladı. Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde   takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, şampiyonluğu şarkılar ve marşlar söyleyerek  kutluyorlar.
Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Taksim Meydanı'na, bağlantı yollarından akın akın sarı-kırmızılı taraftarlar gelmeye devam ediyor.


''Şampiyonluğu burada yaşamak daha da anlamlı''
         

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan sarı-kırmızılı futbolculardan Engin Baytar, ''Biz zaten birinciydik. Şampiyonluğu daha önceden hak ettiğimizi düşünüyorduk. Hem Fenerbahçe taraftarını hem de futbolcularını tebrik ediyorum. Onlar için de üzülüyorum. Sezon başından beri şampiyonluğu çok istedik. Çok mutluyum'' dedi.

Bu sezon gösterdiği performans ve attığı gollerle takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Selçuk İnan da maç sonrası açıklamasında, şampiyonluğu yarınki Anneler Günü dolayısıyla annesine ve ablasına armağan ettiği söyleyerek, ''Çok mutluyum. Mükemmel bir duygu. Bunu burada yaşamak daha da anlamlı. Anneme ve ablama armağan olsun'' diye konuştu.


Fenerbahçe taraftarı sahaya girdi
       
         
 Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu yitirmesinin ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na olaylar çıktı.

Türk Telekom kale arkası tribününün alt bölümünde bulunan taraftarların çevik kuvvet ekipleriyle yaşadığı gerginlik büyüdü. Şampiyonluğun kaçmasıyla üzüntülü olan ve saha içine koltuk atan  taraftarlar, bir süre sonra bir kapıyı kırarak saha içine girdi. Bu tribünde bulunan çok sayıda taraftar kırılan kapıdan içeriye girerken, polis taraftarları püskürtmek için biber gazı kullandı.

Biber gazının etkisi kısa bir süre içinde bütün stada yayılırken, tribünlerdeki taraftarlar gazdan etkilendi. Bu arada, basın tribününde bulunan gazeteciler kendilerine yakın bölümd  bulunan taraftarların tepkileri ve atılan biber gazları nedeniyle tribünün salon kısmına geçmek zorunda kaldılar.

Basın tribününün yakın bölümündeki tribünlerde bulunan taraftarların birçoğu gazdan etkilendikleri için gazetecilerin salonuna girdi. Saha içinde çıkan olaylarda çok sayıda taraftarın da yaralandığı
görüldü.
       

Bu konularda ilginizi çekebilir