Fenerbahçe eski başkanı hayatını kaybetti

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz 93 yaşında hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Böbrek yetmezliği nedeniyle dün hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki Fenerbahçe'nin eski Başkanı Faruk Ilgaz, bu sabah saatlerinde vefat etti. Faruk Ilgaz için yarın Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bir tören düzenlenecek. Faruk Ilgaz, Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sahray-ı Cedid Merdivenköy Aile Kabrisatanı'nda toprağa verilecek.

Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü, Faruk Ilgaz'ın vefatı ile ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda "Fenerbahçemizin efsane başkanlarndan Faruk Ilgaz tedavi gördüğü Ulus'taki Liv Hospital'de vefat etti. Acı haber gece geç saatlerde Faruk Ilgaz'ın torunu Erol Ilgaz tarafından Başkanvekilimiz Abdullah Kiğılı'ya bildirildi. Bir süredir böbrek yetmezliği ilgili problemler yaşayan Faruk Ilgaz hafta başında Ulus'taki Liv Hospital'de tedavi altına alınmıştı. Fenerbahçemize büyük emekleri geçen Faruk Ilgaz'ı rahmetle anıyor, camiamıza başsağlığı, ailesi, sevenlerine sabır dliyoruz" denildi.

Bayraklar yarıya indirildi

Cenaze nedeniyle kulübün Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde bayraklar yarıya indirildi. Tesis görevlileri, yeni sezon hazırlıkları için Kaynaşlı ilçesindeki Topuk Yaylası Tesisleri'nde bulunan sarı lacivertli takımın sabah antrenmanının ardından 10 bayrağı yarıya indirdi. 

Bir sezonda 5 kupa birden

Faruk Ilgaz'ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe'de futbol takımı bir sezonda 5 kupa birden kazanma başarısı göstermişti. Ilgaz, Fenerbahçe'de 1966-1974, 1976-1980 ve 1983-1984 yılları arasında başkanlık yaptı. 1956 yılında ilk kez Fenerbahçe yönetimine seçilen Faruk Ilgaz, 1965'te ikinci başkanlığa getirildi. Faruk Ilgaz, 1966'da başkanlığa seçildikten sonra da sarı-lacivertli kulüpte uzun süre görev yaptı. Fenerbahçe Kulübü en fazla kupayı Faruk Ilgaz'ın başkanlığı döneminde kazandı. Faruk Ilgaz döneminde, 1967-1968 sezonunda Fenerbahçe futbol takımı 5 kupa birden kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Fenerbahçe, o sezon Türkiye Ligi şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü.

Diğer kulüpler de unutmadı

Fenerbahçe'nin vefat mesajının ardından Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon ve Türkiye Futbol Fedarasyonu'da (TFF) baş sağlığı mesajları yayımladılar. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Türk sporuna büyük hizmetler vermiş, Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve gece yarısı hayata gözlerini yuman Faruk Ilgaz, Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacaktır. Faruk Ilgaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbol camiasına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verilirken TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajda da, "Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Faruk Ilgaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir