Fenerbahçe final şansını kaybetti

Kadınlar Euroleague'de son iki yılın finalisti Fenerbahçe, yarı finalde Çek rakibi Prag'a 62-49 yenilerek, final şansını yitirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Çek Cumhuriyeti temsilcisi ev sahibi USK Prag'a 62-49 yenilerek, final şansını yitirdi.

Sarı laciverli temsilcilerimiz, 3'üncülük maçı için 12 Nisan Pazar günü Rusya'nın Dynamo Kursk takımı ile karşılaşacak.

Maçtan notlar

Karşılaşmaya Vesela ve Petrovic'in boyalı alanda bulduğu sayılarla başlayan USK Prag, 3. dakikada 6-2 öne geçti. Rakibine Birsel ve Bibrzycka'nın basketleriyle karşılık veren Fenerbahçe, yakaladığı 8-0'lık seriyle 6. dakikada 10-6 üstünlüğü ele geçirdi. Çek ekibi, Vesela'nın sayılarıyla oyunda dengeyi kurmaya çalışırken, sarı-lacivertliler Charles ile bulduğu basketlerle ilk periyodu 18-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda Burgvora'nın basketiyle başlayan USK Prag, 19-18 öne geçerken, Fenerbahçe, Hollingsworth'un pota altındaki sayılarıyla tekrar üstünlüğü ele geçirdi. Bu periyotta iki takım da skor üretmekte zorlanıp, hücumda dağınık bir görüntü ortaya koyarken, sarı-lacivertli ekip soyunma odasına 28-27 üstün gitti.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan USK Prag, Palau, Vesela ve Vaughn ile 9-2'lik seri yakalayarak, 25. dakikaya girilirken 36-30 öne geçti ve maçın başından bu yana en yüksek farkı elde etti. Yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen ve bu periyodun ilk 7 dakika 43 saniyesinde sadece 4 sayı üretebilen Fenerbahçe, daha sonra Charles, Zellous ve Tuğçe'nin sayılarıyla bitime 1 dakika kala skoru eşitledi: 40-40. Çek temsilcisi, Palau'nun basketiyle son periyoda 45-42 önde girdi.

USK Prag, Hanusova'nın üç sayılık basketiyle son periyodun hemen başında farkı tekrar 6 sayıya (42-48) çıkardı. Fenerbahçe, Charles ve Zellous ile rakibine karşılık vererek 34. dakikada yine skoru eşitledi: 48-48. USK Prag, daha sonraki bölümde hem hücum hem de savunmada oldukça kötü oynayan sarı-lacivertli ekip karşısında etkili bir mücadele ortaya koyarak 14-1'lik seri yakaladı ve bitime 2 dakika 5 saniye kala farkı 13 sayıya (49-62) çıkardı. Kalan sürede iki takım da skor üretemedi ve USK Prag, mücadeleden 62-49 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. 

Çek ekibinde 15 sayıyla maçın en skorer ismi olan Vaughn 12 de ribaunt aldı. USK Prag'da Palau 13, Vesela da 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Fenerbahçe'de ise Charles'ın 14, Hollingsworth'un da 10 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Sarı-lacivertli takım, dış atışlarda da çok kötü bir yüzdeyle oynadı. Fenerbahçe, üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 19 atışın sadece 3'ünde isabet sağladı. Çek ekibi ise kullandığı 9 dış atışın 3'ünü sayıya çevirdi.

USK Prag, ribauntlarda Fenerbahçe'ye 48-37 üstünlük sağladı.