Fenerbahçe Kupa'da '4'te 4' yaptı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda Giresunspor'u 6-1'lik farklı skorla yenerek 4'te 4 yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'nda PTT 1. Lig ekibi Giresunspor'u 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek grupta 4'te 4 yaptı.

Gruptaki 4. maçından da galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, puanını 12 yükseltti. Grupta yarın oynanacak Tuzlaspor-Antalyaspor maçında, İstanbul temsilcisi galip gelemezse Fenerbahçe, grubun tamamlanmasına iki karşılaşma kala tur vizesini alacak. Giresunspor ise 4. maçından da puan alamayarak gruptan çıkma şansını zora soktu.

Fenerbahçe, çok fazla pozisyona girememesine rağmen karşılaşmanın ilk yarısını genç futbolcuları Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek'in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise sarı-lacivertliler çok fazla pozisyona girdi. Sarı-lacivertliler, Robin van Persie'nin 2, Caner Erkin ve Jose Fernandao'nun birer golüyle farka gitti. Giresunspor ise Abdulaziz Solmaz'la bir gol buldu ve maçı Fenerbahçe 6-1 kazandı.

Sezonun en farklı galibiyeti

Bu sezon 31. resmi maçına çıkan Fenerbahçe, en farklı galibiyetini Giresunspor karşısında aldı.

Bu karşılaşmadan önce en farklı galibiyetini UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımı karşısında 3-0'la yaşayan Fenerbahçe, yaklaşık 4 yıl sonra ilk kez bir resmi maçta 6 gol kaydetti.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 3 Mart 2012'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yenmişti.

Öte yandan Fenerbahçe üst üste 20. resmi maçından da yenilgisiz ayrıldı.