Fenerbahçe o transferi borsaya bildirdi

Fenerbahçe Kulübü, Danimarkalı stoper Simon Kjaer'in transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe Futbol A.Ş., Kjaer'in transferi için kulübü Lille ve oyuncunun kendisiyle görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamada, "Futbolcu Simon Kjaer transferi için kulübü Lille ve futbolcunun kendisi ile görüşmelere başlanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Milli formayı 50 kez giydi

Kjaer’in, ülkesi Danimarka ile Euro 2016 Elemeleri’nde Sırbistan’la kritik bir maça çıkan oyuncusunun konsantrasyonunun bozulmamasını isteyen menaceri, Sarı-Lacivertliler’le bizzat kendisi görüşmüştü. Danimarka’nın 2-0 kazandığı maç sonrasında ise Kjaer, eşi ve ailesiyle birlikte Türkiyeye gelmişti.

Fenerbahçe'nin borsaya bildirdiği Simon Kjaer, ülkesi Danimarka ile 2010 Dünya Kupası'nda gösterdiği performans sonrasında, 2010/11 sezonunda 12 milyon Euro'ya Palermo'dan ayrılarak Wolfsburg'a transfer oldu. Bir sezon sonra Roma'ya kiralanan ve 2013/14 sezonunda da, Chedjou'nun ayrılığı sonrasında 2,5 milyon Euro'ya Lille'e transfer olan Danimarkalı, Fransa'da tekrar kariyerini geliştirdi.

Geçtiğimiz sezon Lille ile 42 mücadelede sahaya çıkan Simon Kjaer, 3698 dakika sahada kaldı ve 3 gol kaydetti. Simon Kjaer, Danimarka Milli Takımı'nın da 50 kez formasını giydi.

Bu konularda ilginizi çekebilir