Fenerbahçe ve Beşiktaş 'Avrupa Ligi' perdesini açıyor

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz bugün gruplarındaki ilk maçlarına çıkıyor. Fenerbahçe sahasında Norveç temsilcisi Molde ile oynayacak, Beşiktaş'ın rakibi ise Arnavutluk'tan Skenderbeu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç'in Molde takımıyla karşılaşacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek. Grup maçlarına 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı-lacivertliler, bu sezon Avrupa'da 5. maçına çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 0-0 ve 3-0'lık skorlarla elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Yunanistan'ın Atromitos ekibini her iki maçta da yenerek (1-0, 3-0) tur atladı.

Molde de Fenerbahçe gibi bu sezon Avrupa macerasına "Devler Ligi" umuduyla başladı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Ermenistan'ın Pyunik takımını eleyen Norveç ekibi, 3. ön elemede Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb ekibine elendi. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Molde, Belçika'nın Standard Liege takımını saf dışı bıraktı.

Fenerbahçe'nin eksikleri can sıkıyor

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan stoperler Abdoulaye Ba ve Simon Kjaer ile Diego Ribas, Molde karşısında forma giyemeyecek. Kasımpaşa maçından sonra ağrıları olduğu için dinlendirilen Josef de Souza ve Luis Nani'nin ise Molde maçında sahada olması bekleniyor. Sakatlığını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Bruno Alves'in oynayıp oynamayacağına teknik direktör Vitor Pereira karar verecek. Portekizli teknik adamın hazır olması durumunda Alves'i ilk 11'de oynatması bekleniyor. Pereira, ilk 11 kurgusunu ise Alves'in durumuna göre belirleyecek. Tecrübeli teknik adam, Alves oynamazsa Kasımpaşa maçında olduğu gibi stoper bölgesinde Kadlec-Mehmet Topal ikilisine görev verecek.

Markovic 4 maç cezalı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sırp futbolcu Lazar Markovic ise cezası nedeniyle Molde karşısında oynayamayacak. Geçen sezon Liverpool formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Basel maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gören Markovic, UEFA'dan 4 maç ceza almıştı. Bu cezanın ikisini Liverpool'un UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile oynadığı maçlarda çeken Sırp futbolcu, kalan iki maç cezasını ise Fenerbahçe'de tamamlayacak. Markovic, sarı-lacivertlilerin Molde ve Celtic'le yapacağı maçlarda cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

safsdf.jpg

Beşiktaş İskender Bey deplasmanında

Beşiktaş, H Grubu ilk maçında deplasmanda Arnavutluk'un Skenderbeu (İskender Bey) takımı ile karşı karşıya gelecek. Elbasan kentindeki Elbasan Arena'da oynanacak ve 22.05'te başlayacak karşılaşmayı, Macar hakem Tamas Bognar yönetecek. Bognar'ın yardımcılıklarını yine aynı ülkeden Laszlo Viszokai ve Gabor Erös yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak da Oszkar Lemon görev alacak.

H Grubu'nun diğer maçında ise Portekiz'in Sporting Lizbon takımı, aynı saatte başkent Lizbon'da Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova ile karşı karşıya gelecek.
Beşiktaş, Skenderbeu karşısında galip gelerek, UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına galibiyetle başlamayı hedefliyor.
 
Olcay cezalı, Oğuzhan sakat

Beşiktaş'ta, Skenderbeu maçı öncesi iki eksik futbolcu bulunuyor. Siyah-beyazlılarda geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynanan ve 3-1 kaybedilen rövanş maçında kırmızı kart gören Olcay Şahan, cezası nedeniyle Arnavutluk temsilcisi karşısında forma giyemeyecek. "Kara Kartallar"da sakatlığı olan ve tedavisine devam edilen Oğuzhan Özyakup da Skenderbeu karşılaşmasında takımındaki yerini alamayacak. Beşiktaş'ta uzun süreli sakatlıkları bulunan Veli Kavlak ve Tolgay Arslan ile Brezilyalı futbolcu Ramon Motta, UEFA'ya verilen 21 kişilik listede yer almamıştı.

Güneş ilk 11'de değişiklik yapacak

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada oynanan Gaziantepspor ve Medipol Başakşehir maçlarına aynı 11'ler ile çıkan tecrübeli teknik adamın, Arnavutluk temsilcisi karşısında Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda Ricardo Quaresma ve Necip Uysal'a görev vermesi bekleniyor. Güneş'in ayrıca, savunmada Alexander Milosevic'i, kanat beklerinde İsmail Köybaşı ve Serdar Kurtuluş'u, ileri uçta da son lig maçında görev yapmayan Cenk Tosun'u sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.