Fenerbahçeliler Anıtkabir’de

Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını ve şike dosyasında adil yargılama yapılmadığını savunan Fenerbahçe taraftarları, "Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet" ve "Adalete Fener yak" sloganlarıyla Ankara'da toplandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bugün onbinlerce Fenerbahçeli Anıtkabir'e akın etti. Birçok şehirden otobüs ve özel araçlarıyla hareket eden Fenerbahçe taraftarları Fenerbahçe'nin haksızlığa uğradığını ve şike dosyasında adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle bugün Ata'nın huzuruna çıktı. 

“Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet”, “Adalete Fener yak” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar atan sarı-lacıvertli taraftarlar, Tandoğan kapısında toplandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Tandoğan kapısına geldi. Sarı-lacivertliler, Aslanlı Yol'dan kortejle Anıtkabir’e doğru yürüyüşe geçti.

Fenerbahçelilerin yanı sıra çok sayıda Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftar da geldi. Aziz Yıldırım Anıtkabir'deki mozaleye çelenk bıraktı. Yıldırım, daha sonra Anıtkabir Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazdı.

"Fenerbahçe taraftarları Ankara’yı terkedene kadar..."

Ankara Valiliği Fenerbahçe taraftarlarının eylemi nedeniyle Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna dayanarak, başkentte genel arama kararı aldı. Kanunun 12. maddesine göre verilen genel önleme araması kararına göre, 23 Mart sabah 08.00’den itibaren polis istediğini arayabilecek. Arama kararında, aramanın sonu olarak bir tarih verilmeyip, "Fenerbahçe taraftarlarının Ankara’yı terketmesine kadar" denildiği belirtildi.