FIFA'dan Barcelona'ya transfer yasağı

FIFA, 18 yaş altındaki yabancı oyuncuların transferiyle ilgili kurala uymadığı gerekçesiyle Barcelona Kulübü'ne 14 ay boyunca transfer yasağı ve 305 bin sterlin para cezası getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - FIFA Disiplin Kurulu, uluslararası transfer ile 18 yaş altındaki oyuncuların kayıt ve tesciliyle ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Barcelona Kulübü ve İspanya Futbol Federasyonu'na cezalar verdi. 

FIFA Disiplin Komitesi, 18 yaşın altındaki oyuncuların uluslararası transfer ve tescil ile ilgili ihlallerinden dolayı İspanyol kulübü FC Barcelona’ya 14 ay transfer yasağı getirdi.  

305 bin sterlin para cezası ödeyecek

Bu durumda Katalan temsilcisi, 2015 yaz dönemine kadar iki transfer sezonunda oyuncu alım satımı gerçekleştiremeyecek. Kulüp, 305 bin sterlin para cezasına da çarptırıldı.  

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) da benzer kurallara uymadığı gerekçesiyle 340 bin sterlin para cezasına çarptırıldı. FIFA, ayrıca, federasyondan 18 yaş altındaki oyuncularla ilgili uluslararası futbol yönetmeliğini de FIFA mevzuatıyla uygun hale getirmesini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir