Galatasaray 'Umut'lu döndü

Galatasaray yeni teknik direktörü Mancini yönetiminde Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Juventus ile 2-2 berabere kalarak ilk puanını aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORİNO - Yeni teknik direktörü Roberto Mancini ile ilk maçına çıkan Galatasaray, 36. dakikada Drogba ile golü buldu ve ilk yarıyı önde kapattı. Skoru 78 dakika önde götürmeyi başaran Galatasaray, Vidal'ın penaltı golüne engel olamayınca, eşitlik geldi. 87'de oyuna sonradan giren Quagliarella kafa vuruşunda takımını öne geçirdi. Juventus galibiyeti kutlamaya hazırlanırken Umut Bulut golüyle Galatasaray skora bir kez daha dengeyi getirdi ve mücadele 2-2 sona erdi.

Galatasaray gruptaki ilk puanını elde ederken, Juventus da puanını ikiye yükseltti. 

26. dakikada her iki takım da zorunlu oyuncu değişikliği yaptı. Sakatlanan Semih Kaya'nın yerine Gökhan Zan oyuna girdi. Ev sahibi takımda da sakatlanan Vucinic çıktı, Quagliarella girdi.

36. dakikada savunmada topla buluşan Leonardo Bonucci kalecisi Gianluigi Buffon'a dönmek istedi. Kısa düşen pasta, topun hakimiyetini almak için kalesini terkeden Buffon'dan önce meşin yuvarlağa Drogba müdahele etti. Topu önüne alan Drogba, boş kaleye topu gönderdi ve takımını 1-0 öne taşıdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

77. dakikada Juventus penaltı kazandı. Pogba'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fabio Quagliarella; Amrabat'ın müdahelesiyle yer kaldı. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Viktor Kassai penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vidal, skora denge getirdi.

87. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Andrea Pirlo kalabalık savunma arasında altı pasa doğru koşu yapan Fabio Quagliarella'ya doğru bir orta yaptı. Quagliarella'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

88. dakikada Savunmada Hakan Balta, Drogba'ya doğru uzun bir pas attı. Drogba rakip savunmaya rağmen topu sol taraftan ceza sahası içerisine giren Umut'a indirdi. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Umut kaleci ile karşı karşıya kaldı ve çok net bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Mücadele 2-2 sona erdi.

STAT: Juventus Arena
HAKEM: Viktor Kassai
SAAT: 21.45

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Vucinic
TEKNİK DİREKTÖR: Antoino Conte

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Riera, Melo, Selçuk, Bruma, Hakan, Sneijder, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini

GOL: Drogba (36. dk) Umut Bulut (88. dk), Vidal (pen 78. dk), Fabio Quagliarella (87. dk)

Bu konularda ilginizi çekebilir