Galatasaray kredi borçlarını kapatıyor

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi konusunda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptıkları projeden dün itibarıyla kasalarına 342 milyon lira para girdiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sarı-kırmızılı kulübün Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar yönetiminde gerçekleştirilen şubat ayı divan kurulu toplantısına, başkan Dursun Özbek ile bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Dursun Özbek, toplantıda yaptığı konuşmada, Riva ve Florya projelerinin tasarlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "Sosyal medyada ve basında bu projelerin ruhuna ters düşen, yanlış yorumlanmasına sebep olacak yayınlar yapılıyor. Bunu bugünkü yönetim akıl etmemiştir. 2005'ten itibaren tüm yönetimler bu projeleri yapmak istemişlerdir. Bu bir emlak geliştirme projesidir. Bunun üç tane aşaması vardır. Birincisi, yaptığınız sözleşmeye katkıda bulunduğunuz değerlere göre bir tutar elinize geçer. İkinci aşaması, projeler geliştirildikten sonra ihale edilir. İhale sürecinde de Galatasaray'ın yüzde 80'e 20 gibi bir payı vardır. Üçüncü aşama, proje bitiminde ortaya çıkacak hasılattaki tutardır." dedi.

Türkiye'nin ve Galatasaray'ın çok hassas bir dönemden geçtiğini vurgulayan Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emin olun kendi varlıklarıma dikkat etmediğim kadar bu konuda hassasım. Uyumadığım günler oluyor. Projelerde (Riva ve Florya) birinci aşamaya yönelik dün itibarıyla Galatasaray'ın kasasına 342 milyon lira para girdi. Bunun 315 milyon lirası, banka kredilerinin kapatılması için hemen verildi. Bankalara olan borcumuz 750 milyon lira civarındaydı. Bunun 315 milyon lirasını dün itibarıyla ödedik, geriye 430 milyon lira civarında bir borcumuz kaldı. Projelerde yakında ihaleler yapılacak. İhaleler yapıldıktan sonra alacağımız parayı da borçların kapatılması için kullanacağız. Bu yönetim, genel kurula verdiği sözün arkasında durmak için azami gayret sarf ediyor. Bu yönetimin yanında olun."

Bu konularda ilginizi çekebilir