Galatasaray sezonu 3 puanla kapattı

Süper Lig'in son hafta maçında Atiker Konyaspor'u 2-1 yenerek ligi 64 puan ve averajla 4. sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Atiker Konyaspor'u konuk eden Galatasaray, rakibini 2-1 yenerek sezonu galibiyetle kapattı.

Karşılaşmada Galatasaray'ı galibiyete taşıyan goller, 35 ve 78. dakikalarda Sinan Gümüş'ten gelirken, konuk ekibin tek golünü ise 63. dakikada Selim Ay kaydetti.

Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla ligi 64 puan ve averajla 4. sırada tamamladı.

Sezonu erken açacak

Ligi Fenerbahçe'nin averajla arkasında 4. bitiren Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren katılacak olmasından dolayı sezonu erken açacak.

Atiker Konyaspor'u yendiği haftada, Fenerbahçe'nin de Adanaspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, bu durum gerçekleşmeyince 4. sırada kaldı.

Süper Lig'de sezonu 3. sırada bitiren ekip, UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turundan, 4. sırada bitiren takım ise 2. ön eleme turundan başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turu maçlarının 13 ve 20 Temmuz'da oynanacak olmasından dolayı Galatasaray, yeni sezon çalışmalarına erken başlamak durumunda kaldı.

Sinan Gümüş yine boş geçmedi

Teknik direktör Igor Tudor'dan son haftalarda forma şansı bulan Sinan Gümüş, skorer futbolunu Atiker Konyaspor maçında da sürdürdü.

Ligde son oynanan Osmanlıspor maçında 1, Aytemiz Alanyaspor müsabakasında da 2 kez rakip fileleri havalandıran Sinan, Atiker Konyaspor karşısında takımının 2 golüne imza atarak son 3 maçta 5 kez skora katkı sağlamış oldu.

Sinan Gümüş, bu sezon ligi toplam 7 golle tamamladı.

İlk kez 4 maçlık seri

Sarı-kırmızılı ekip, Atiker Konyaspor karşısında kazanarak bu sezonun en yüksek galibiyet serisine ulaştı.

Ligde Gaziantepspor, Osmanlıspor ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarının ardından Atiker Konyaspor önünde de 3 puanın sahibi olan Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste 4 maç kazanmayı başardı.

Bu sezon oldukça istikrarsız bir performans ortaya koyan Galatasaray, daha önce 12. haftada Bursaspor, 13. haftada Kasımpaşa ve 14. haftada Gaziantepspor'u yenerek 3 maçlık bir seri yakalayabilmişti.

Sneijder 45 dakika sahada kaldı

Galatasaray'ın yıldız ismi Wesley Sneijder, Atiker Konyaspor karşısında 45 dakika sahada kaldı.

Müsabakanın ilk yarısında forma giyen Sneijder, ikinci devre öncesi yerini Josue'ye bıraktı.

Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın yarın Fildişi Sahili ile yapacağı özel maç için ülkesine gidecek.

Hollanda Milli Takımı formasını 129 kez giyen Sneijder, Fildişi Sahili karşısında süre alması durumunda, bu alanda efsane kaleci Edwin van der Sar'a ait olan rekoru egale edecek.

Podolski alkışlarla

Galatasaray'da son maçına çıkan Lukas Podolski, sahadan alkışlarla ayrıldı.

Müsabakanın 67. dakikasında yerini Yasin Öztekin'e bırakan Podolski, taraftarların tezahüratları ve alkışları altında saha kenarına geldi.

Podolski, taraftarları alkışlayarak selamlarken, tribünde "Güle güle Poldi." yazılı bir pankart açıldı.

Bruma'ya sevgi gösterisi

Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı taraftarlar, Almanya'nın Leipzig ekibi tarafından transfer edilmek istenen Armindo Bruma'ya sevgi gösterisinde bulundu.

Portekizli futbolcu, soyunma odalarına giden tünelden geri dönerek sarı-kırmızılı taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Bruma, kendisi için tezahürat yapan taraftarların isteği üzerine "üçlü" de çektirdi.