Galatasaray'a yeni sponsor

Galatasaray, Permolit Boya ile 1 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray futbol takımının forma kol reklamı için Akçalı Boya AŞ'nin markası Permolit Boya ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Akçalı Boya AŞ Üst Yöneticisi Akın Akçalı'nın katılımıyla Türk Telekom Arena'da düzenlenen törende, 1 milyon 50 bin dolar tutarında bir yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı.

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, Türk milletinin, 15 Temmuz darbe girişimine karşı örnek bir duruş sergilediğini dile getirdi. Özbek, "Bu manada uluslararası piyasalarda beklenti farklıydı. Türkiye'nin bu kaostan, bu hain darbe girişiminden alacağı yaralarla uzun süre kendisini toparlayamayacağı yönünde kanaatler vardı. Fakat Türk milleti, devletine, ekonomisine, demokrasiye olan bağlılığını gösterdi. Türk milleti her zaman olduğu gibi kendi değerlerine bu sefer de sahip çıkmış, darbenin karşısında direnmiş ve başarılı olmuştur. Aynı şekilde Türkiye'deki sanayi kuruluşları, ticaret erbapları da ekonomilerini hızla bu kaotik ortamdan çıkarmayı sağlamıştır. Bunun en canlı örneği de Galatasaray ile yapılan sponsorluk anlaşmalarıdır. Hiçbir zaman kabuğumuza çekilmedik. Galatasaray bu hain darbe girişimine karşı ilk günden beri duruşunu sergilemiştir. Bize sponsorluk yapan firmalar da bu manadaki duruşlarını göstermişlerdir" dedi.

Akın Akçalı ise Sarı-kırmızılı kulübe sponsor olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de inşaat sektörünün en büyük 5 firmasından biriyiz. Yüzde 100 yerli sermayeyle Türkiye'de çalışmaktayız. Hedefimiz, tıpkı Galatasaray gibi her alanda liderlik. Biz, milyonları peşinden koşturan sarı-kırmızılı renklerin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşmanın uzun soluklu olmasını diliyorum. Anlaşmanın her iki tarafa daha büyük başarılar getireceğine inanıyorum."

Sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbek, Galatasaray'ın her zaman şampiyonluğun en büyük favorilerinden olduğunu vurgulayarak, "Bu sene de sezona iyi başladık. Takıma yaptığımız takviyeler son derece yerinde. Turgay Şeren Sezonu'nda olmamız da Galatasaray için çok önemli. Galatasaray, şampiyonluğun en kuvvetli adayıdır" dedi.

"Fatih Terim, Galatasaray'da yetişen değerli bi spor adamıdır" 

Bir basın mensubunun, ilerleyen haftalarda teknik direktörleri Jan Olde Riekerink'in yerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geçeceğine yönelik basında haberlerin yer aldığını söyleyerek, "Bu konuda bir planlamanız var mı? şeklindeki sorusu üzerine Dursun Özbek, "Ben bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Galatasaray'ın şu anda teknik direktörü var. Dolayasıyla böyle bir haber nereden çıkıyor. Sizin söylemeniz lazım. Benim bundan haberim yok. Fatih Terim, Galatasaray'da yetişen değerli bir spor adamıdır. Terim, uzun süre Galatasaray'da futbol oynamış ve daha sonra teknik adam olarak hizmet etmiş biri. Galatasaray olarak bünyemizden çıkan isimlere sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda iletişim grubumuz benim de onayımı alarak doğum gününü hatırlatmak istedik camiamıza. Dolayısıyla burada herhangi bir tedirginlik söz konusu değil. Fatih Terim gibi değerlerin bütün takımların bünyesinden çıkmasını arzu ediyorum. Bu değerlere de her kulübün, Türkiye'nin sahip çıkmasının ve özel günlerde hatırlamasının güzel bir olay olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Galatasaray her zaman taraftarıyla büyüktür" 

Galatasaray'ın kombine satışında bir artış olduğunu açıklayan Başkan Özbek, "15-17 bin civarlarına geldik. Gelen başarıyla beraber bu sayı artacaktır. Ben taraftarlarımızın bu sene desteklerini esirgemeyeceğini düşünüyorum. Hiçbir endişem yok. Galatasaray taraftarsız düşünülemez. Galatasaray'ın en büyük değerlerinden biri de taraftarları. Onun için kısa bir sürede geçmiş yıllardaki sayılara ulaşacağımızdan eminim. Galatasaray'ın bu sene ligdeki başarısı onlarla beraber olacaktır. Şimdiden bize gösterecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Galatasaray her zaman taraftarlarıyla büyüktür" ifadesini kullandı.

"Riva ilgili çalışmalarımız son aşamasına geliyor" 

Riva konusuna da değinen Özbek, şunları söyledi:

"Riva ile ilgili çalışmalarımız son aşamasına geliyor. Çok yakın bir tarihte de genel kuruldan tekrar onay alacağız. Çalışmaların hangi aşamada olduğunu anlatıp, onların da onayını aldıktan sonra faaliyete geçeceğiz. Gecikmek istemiyoruz çünkü Galatasaray mali yapısını bir an evvel düzeltmek durumundadır."

"Yapılan bütün faaliyetlerde UEFA kriterleri dikkate alınıyor" 

Finansal Fair Play kriterleriyle ilgili bir soru üzerine de Başkan Dursun Özbek, "Bildiğiniz gibi geçen yıl UEFA ile ilgili bir sıkıntılı dönem geçirdik. O dönemde UEFA, Galatasaray'a '65 milyon Euro'ya kadar futbolcu harcaması yapabilirsin' dedi. Biz UEFA ile geçirdiğimiz deneyim çerçevesinde onların koydukları kriterlerde son derece hassasız. Yapmış olduğumuz transferlerde, takımı oluştururken bu hassasiyeti ön planda tuttuk. Yaklaşık 40 kişilik futbolcu kadrosundan 28'e kadar indik. Kadromuzda düşünmediğimiz oyuncuları gönderdik. Bize güç katacağına inandığımız oyuncuların da transferini yaptık. Geldiğimiz rakam şu anda 60 milyon Euro seviyesindedir. Biz 65 milyon Euro seviyesine hiçbir zaman gelmeyi düşünmedik. Bırakın geçmeyi, aşağıya çekmeyi planladık. Bu anlamda UEFA ile dirsek temasındayız. Yapılan bütün faaliyetlerde UEFA kriterleri dikkate alınıyor" şeklinde konuştu.

"Selçuk, Galatasaray'ın değişmez oyuncularından birisi" 

Galatasaray'ın Selçuk İnan ile yollarını ayıracağı yönündeki iddialara da yanıt veren Özbek, şöyle konuştu:

"Hayret ediyorum. Selçuk bizim kaptanımız. Takımımızın en önemli oyuncularından birisi. Bu sene çok iddialı bir takım kurduğumuz ortada. Selçuk bizim iftihar ettiğimiz en önemli oyuncumuz. Dolayısıyla bu haberleri hayretle karşılıyorum. Selçuk'un daha uzun yıllar Galatasaray'a hem sporcu hem de teknik adam olarak hizmet edeceğini düşünüyorum. Çünkü hem mukavelemiz var, hem de en verimli yaşında. Dolayısıyla Galatasaray'ın değişmez oyuncularından birisi."

Yapılan eleştirilerin kendilerine güç kattığını ifade eden Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"Eleştirileri haksız olarak değerlendirmiyorum. Eleştirilerin bize güç kattığını düşünüyorum. Biz Galatasaray'a hizmet için aday olduk. Biz her zaman eleştirileri yapıcı anlamda dikkate aldık. Bütün faaliyetlerimizi onları dikkate olarak, Galatasaray'ı yurt içi ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek ve başarıya başarı eklemek için hedeflendik. Dolayısıyla geçmişle ilgili yapılan eleştirilerin hiçbirinden bir memnuniyetsizliğim yok. Eleştirenlerin de bunu Galatasaray'ın faydasına yaptıklarını düşünüyorum. Bugün daha iyi bir konuma geldiysek eleştirilerin katkısı vardır."

Bu konularda ilginizi çekebilir