Galatasaray'ın borcu açıklandı

Galatasaray'ın Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulunda kulübün toplam borcunun 2 milyar 391 milyon TL, toplam alacağının ise 1 milyar 599 milyon TL olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray’ın Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu’nda kulübün toplam borcu ve alacağı açıklandı.

Sarı-kırmızı kulübün toplam borcu 2 milyar 391 milyon TL olarak açıklanırken, Florya ve Riva anlaşmalarından elde edilen gelirlerle birlikte toplam alacak ise 1 milyar 599 milyon TL olduğu belirtildi.

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklarının 31 Mart 2017 itibarıyla toplam borcunun 2 milyar 391 milyon lira olduğu açıklandı.

Gayrettepe Dedemen Otel'de gerçekleştirilen mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün mali raporları hakkında üyelere bilgi verildi. Kulübün konsolide borç alacak farkının 792 milyon lira olduğu duyuruldu.

Borç alacak farkında düşüş

Sarı - Kırmızılıların konsolide borç alacak farkında yaklaşık 400 milyon liralık düşüş olduğu gözlemlendi. Kulüp ve bağlı ortaklarının, 31 Aralık 2016 itibarıyla konsolide borç alacak farkı 1 milyar 189 milyon lira olarak açıklanmıştı. Bugünkü toplantıda ise borç alacak farkı 792 milyon lira olarak aktarıldı.

Borç alacak farkındaki düşüşün, Florya ve Riva arazilerinin değerlendirilmesi için yapılan anlaşmadan gelen ödemeden kaynaklandığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir