Galatasaray'ın parlayan yıldızı Bruma

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray'da Portekizli futbolcu Armindo Bruma, sergilediği başarılı performansla göz dolduruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Spor Toto Süper Lig'de konuk olduğu Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek çıkışını sürdüren Galatasaray'da Portekizli futbolcu Armindo Bruma, sergilediği başarılı performansla göz dolduruyor.

Galatasaray'ın bu sezon gol yollarındaki en etkili isimlerinden biri olan ve Kasımpaşa maçında da takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Portekizli futbolcu, beklentileri fazlasıyla karşılarken, yıldızını da parlatmaya devam ediyor.

Portekiz'in Sporting Lizbon ekibinden 2013-2014 sezonu öncesinde 10 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Bruma, sarı-kırmızılı takımdaki ilk iki sezonunda sakatlıklar ve uyum sorunu nedeniyle istenilenden uzak bir görüntü ortaya koydu.

Geçen yıl kiralık olarak forma giydiği İspanya'nın Real Sociedad ekibinde kendisini geliştiren ve bu sezon geri döndüğü Galatasaray'da hazırlık döneminde oldukça etkili bir mücadele sergileyen Portekizli futbolcu, bu performansını Süper Lig'e de taşıdı.

Ligde teknik direktör Jan Olde Riekerink'in vazgeçilmezleri arasında yer alan Armindo Bruma, forma giydiği 13 maçta 5 gol attı, 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

Gol attığı maçlarda mağlubiyet yok

Galatasaray, Süper Lig'de Armindo Bruma'nın gol attığı maçlarda mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, Portekizli futbolcunun fileleri havalandırdığı 5 karşılaşmadan 4 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

Gollerin tamamını deplasmanda attı

Portekizli futbolcu Bruma, ligde bu sezon attığı gollerin tamamını deplasman maçlarında kaydetti.

Bruma, dış sahada Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği, Adanaspor ve Kasımpaşa'yı yendikleri maçların yanı sıra Beşiktaş ile berabere kaldıkları müsabakada birer kez topu ağlara yolladı.

Türk Telekom Arena'da bu sezon henüz gol atma başarısı gösteremeyen yıldız futbolcu, deplasmanda Kayserispor ile berabere kaldıkları maçın yanı sıra Fenerbahçe'ye mağlup oldukları müsabakada da skor üretemedi.

Portekizli futbolcu, attığı 5 golle bu sezon Süper Lig'de deplasmanda en fazla gol kaydeden oyuncu konumunda bulunuyor.