Güneş'ten ayrılık sinyali

Şenol Güneş, " Sorunlar vardır. Hepsi çözülür. Yeter ki arada, işin üstesinden gelebilecek enerji ve sağlık olsun. Ben şu anda, kendi adıma o enerjiyi ve sağlığı taşımıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TRABZON - Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında ilk olarak sezonun değerlendirmesini yaparak, Trabzonspor'un bu sezon birçok kategoride en fazla müsabaka oynayan takımların başında geldiğini belirtti.

Bordo-mavili futbolcuların bugün dünden daha fazla sevgiye ve desteğe ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Güneş, şunları ifade etti:

"Bugün onları sahiplenme günüdür. Trabzonspor, büyük taraftarını temsil eden bir kulüptür. Kentimizin, takımımızın sembolü, camiamızın geleceği değerli taraftarlarımızdır. O nedenle şiddete başvurmadan, doğru davranışlar sunarak, fair-play anlayışı çerçevesinde davranmalı, diğer takımlara örnek tavırlar sergilemeliyiz. Birlikteliğimizi tam anlamıyla sergilemeli, kişisel hesap yapmadan kulübümüzü kucaklamalı, içimizdeki yanlışlara izin vermemeliyiz. Makul, ilkeli ve prensipli olmalıyız. Kendi gerçeğimizle yüzleşerek, özeleştirimizi yapmalıyız."

Trabzonspor için kendisine yapılan eleştirilere saygı duyduğunu anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Çalışma düzeni içerisinde hiç bir zaman herhangi bir yetki beklentim olmadı, olmaz da. Bunu söylerken, elbette etkili olmak, düşüncelerimi hayata geçirmek isterim. Trabzonspor için daha iyi olması adına benim içinde ya da dışında olmam da önemli değil. Bugün ben varım, yarın başka biri olabilir. İlkeleri ve uygulamaları kulüp adına doğru koyamadığımızda sorunlar olabilir. Hiç kimse de sürekli görevde kalamaz. Değişikliklerle de kurumlar çökmez. Hatta belki daha iyi olur ve bunun için değişimler yapılır.

Sorunlar vardır. Hepsi çözülür. Yeter ki arada, iyi niyet, samimiyet, güven, işin üstesinden gelebilecek enerji ve sağlık olsun. Ben şu anda, kendi adıma o enerjiyi ve sağlığı taşıdığımı hissetmiyorum. Bu durumumun kimseyle ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

Şakar: Tekerlekli sandalyede de olsa gidemez

Bu arada Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Teknik Direktör Şenol Güneş'in yaptığı açıklamaların "istifa ettiği" şeklinde algılanmaması gerektiğini söyledi.

Trabzonspor'un teknik direktör Şenol Güneş'e ihtiyacının olduğunu vurgulayan Şakar, "Şenol hoca Trabzonspor'dan hiçbir yere gidemez. Tekerlekli sandalyede de olsa gidemez. Trabzonspor'un ona ihtiyacı var. O da bunun bilincinde. Trabzonsporlular, hocalarını çok seviyor. Trabzonspor'a yapacağı daha çok hizmetler var. Transfer çalışmalarını da onun verdiği rapor doğrultusunda sürdürüyoruz. O da birkaç gün dinlenecek.. Artık bu konunun olumsuz şekilde bir daha gündeme gelmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir