Halterde Türk sporcu dünya ikincisi oldu

Halterde Türk sporcu Sibel Özkan Konak dünya ikincisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALMATI -  Dünya Halter Şampiyonası'nda 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan Konak, koparmada 84, silkmede ise 105 kilo kaldırarak, toplamda 189 kiloyla dünya ikincisi oldu.

Dünya Halter Şampiyonası'nda, kadınlar 48 kiloda Sibel Özkan Konak, koparma ve toplamda olmak üzere 2 gümüş madalya kazandı. 

Kazakistan'nın Almatı kentinde dün başlayan ve 16 Kasım Pazar günü sona erecek şampiyonada bugün, sabah seansında 3 sıklette müsabakalar yapıldı. 

Kadınlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan Konak, koparmadaki ilk hakkında 82 kiloda başarılı oldu. İkinci hakkında kaldıramadığı 84 kiloyu 3. hakkında omuzlayan Sibel Özkan Konak, gümüş madalyayı boynuna taktı.  

Sibel Özkan Konak, silkmede ise birinci hakkında 103, ikinci hakkında 105 kiloyu başarıyla kaldırdı. Son hakkında 108 kiloda başarısız olan milli sporcu, silkmede 4. sırada yer alsa da toplamda yine 2. sırayı elde etti. Ay yıldızlı sporcu böylece, koparmada 84 ve toplamda 189 kiloluk kaldırışlarıyla 2 gümüş madalyanın sahibi oldu.  

48 kiloda mücadele eden diğer milli sporcu Nurcan Taylan koparmada 80 kilodaki 3 hakkında da başarısız oldu ve sıfır çekti. Olimpiyat şampiyonu halterci, silkmedeki iki hakkında da 95 kiloyu kaldıramadı. Taylan, son hakkında podyuma çıkmadı.  

Silkmede, Çinli Yayun Tan 109 kiloyla altın madalya kazandı. Taylandlı Panida Khamsri, 108 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya ise 106 kilo ile Hindistan'dan Sri Wahyuni Agustiani'ye gitti.  

48 kilo toplamda Çinli Yayun Tan 194 kilo ile altın, Sibel Özkan Konak 189 kilo ve tartı avantajıyla gümüş, Taylandlı Panida Khamsri 189 kilo ile bronz madalyanın sahibi oldu.  

Öte yandan milli takım doktoru Doğan Atlıhan, Sibel Özkan Konak'ın ayağındaki spazm nedeniyle kendisine kas gevşetici verdiklerini ve milli sporcunun bu sayede podyuma çıkabildiğini söyledi.  

Spazm nedeniyle Sibel Özkan Konak'ın silkmede hiç antrenman yapamadığını ifade eden Atlıhan, "Sibel'i 2 tane kas gevşetici, masaj ve buz uygulamasıyla podyuma çıkardık. Hiç çalışmadan çok daha iyi bir performans gösterdi. Oğlunun sevgisi, ülkesine olan sorumluluğuyla başarılı oldu" dedi.