İmzayı attı, işte alacağı ücret

Galatasaray, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile sezon sonuna kadar resmi sözleşme imzaladı. Galatasaray’ın yeni teknik direktörü 6 ay için toplamda 500 bin dolarlık bir ücret alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir imza töreni gerçekleştirildi. Hamzaoğlu sezon sonuna kadar kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imzasını attı. Babasını kaybettiği gün Galatasaray'dan teklif aldığını söyleyen Hamza Hamzaoğlu, o anı anlatırken oldukça duygulanarak sesinin titremesine ve gözlerinin dolmasına engel olamadı.

İşte Galatasaray'ın yeni hocası Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları:

'Fatih hocaya teşekkürler'

"Gözlerimi burada açtım. Tekrar sizlerle olmaktan mutlu ve gururluyum. Bize bu görevi layık gören başkan ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize düşen mahcup olmamak. Allah bizi mahcup etmesin. Size güzel şeyler söylemek isterim. Ama bunları keskin bir şekilde söylemek kolay değil. Başarı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmak için, sportmenlik içinde mücadele eden bir takım olacağız. Camianın beklentilerin farkındayız. Üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Milli Takım'da görevdeydim. Yıldırım Demirören başkanımıza ve Fatih hocama teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde önümde durmadılar. Fatih hocaya bana güvendiği için teşekkür ederim.

'Sneijder konusunda ileri gitmiş olabilirim'

Sneijder, 'Türkiye'de oyuncuların 3-4 pas yapmadan topu ayağından çıkarmadığını' söyledi Ben orada Milli Takım hocası vasfıyla oturuyordum. Dünya Kupası'ndasınız ve anlamsız bir röportaj. Bizim için Türk oyuncular kıymetlidir. Yabancı oyuncularımız da kıymetlidir. Sneijder de bunlardan bir tanesidir. Sanki Sneijder'e karşı söylemim olmuş gibi algılanıyor. Bize gelen tüm yabancı oyuncular ne için geldiklerini bilmeleri, kulüplerine layık olmaları lazım. Sneijder'le hiçbir sorunum yok. Belki biraz ileri gitmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Kendisiyle konuşacağız. Aramızda benden yana problem yok. Birlikte G.Saray'ın başarısı için çok büyük işler yapacağız.

Bizim ilk önceliğimiz antrenmanları keyifli hale getirmek. Herkes sahada tek başına bir şeyler yapmaya gayret ediyor ama bunu beraberce yapamıyorlar. Onların tek tek olan güçlerini birleştirip, beraberce neler yapabileceklerini göstereceğiz. Oyuncularımız inşallah bundan sonra tesislere gelmekten, bir arada olmaktan mutlu olacaklar.

'Taffarel devam edecek'

Ekibimiz tamamen aynı. Akhisar'da çalıştığım teknik heyetle çalışacağım. Değişen bir şey yok. Biz Taffarel gibi değerli bir insana hayır demeyiz Hepimizin amacı Galatasaray'a hizmet etmek. Taffarel kaleci antrenörü olacak. Pozisyonunu değiştirmedik. Metin Mert hocamız da altyapıda kaleci antrenörlerinin başında olacak.

'Kupa maçında yedekler oynayacak'

İstikrarı yakalamak çok önemli bir kazanç. Bu istikrarı yakalayana kadar bütün arkadaşlarımıza objektif olarak bakacağız. Hakemden ve rakipten asla ve asla hiçbir şey beklemeyen ve ayakta kalan bir Galatasaray takımı olacağız. Kupa maçlarında oynamayan arkadaşlarımızı değerlendirmeyiz düşünüyoruz. Buna rotasyon denemez çünkü oynamak bu kadroda bulunan futbolcuların hakkıdır.

'Sistemim 4-2-3-1'

Ben genelde bundan önceki takımlarımda 4-2-3-1 düzeninde oynuyordum ama sistemler hiçbir zaman kalıcı değildir, değişmez diye bir şey yok. Maç içinde bile sistemler değişebilir. Çift forvet Galatasaray için önemli bir etkidir. Birçok maça da çift forvetle çıkabiliriz. Buraya gelerek kariyerimi riske ettiğimi düşünmüyorum. Riske ettiysem de Galatasaray için değer bence. Biz buraya kulübümüze hizmet için geldik. Hiçbir zaman çok ileriyi hedefleyerek çalışmadım. Bugün de buradayım ve burada en iyisini yapmaya çalışacağım.

Babamı kaybettiğim günün akşamı Abdürrahim abi aradı beni ve teklif yaptı. Ailece evde acı içindeydik ve ben bu telefon görüşmesi sonrası odama çekildim. Kızım geldi yanıma ve ilk onunla paylaştım bu olayı. (Gözleri dolarak) Bu tesiste çok izlemişti babam beni, keşke o da görebilseydi bugünü.

Benim için bütün oyuncularım eşittir. Tabiki kaptanlarımızın sorumlulukları vardır. Gerektiğinde Selçuk'la da diğer oyuncularla da görüşeceğim. Bireysel olarak değil, birlikte atacağımız adımlara odaklanacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir