Irkçı değilim, özür dilerim

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu Trabzonspor maçı sonrası Zokoa ile yaşadığı diyaloglara istinaden özür dileyerek ırkçı olmadığını iddia etti. Trabzonspor ise Emre'yi TFF'ye şikayet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçında Zokora'ya yönelik ırkçı söylemler kullanmadığını söyledi. Emre, takım arkadaşı Joseph Yobo ile birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın odasında düzenlediği basın toplantısında, dün çok güzel bir maçın ardından hiç de beklemediği, düşünmediği şekilde basın mensuplarının karşısına çıkmak zorunda kaldığını belirterek, "Başta Yobo olmak üzere tüm takım arkadaşlarıma gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu iddiaya karşı söyleyecek tek şey var. Irkçılık her şeyden önce bizim kültürümüzde özümüzde, örf ve ananelerimizde hiç yeri olmayan bir duygudur, olgudur. Bunun bir benzerini İngiltere'de yaşamıştım. Söylediğim Türkçe bir sözün benzerliği nedeniyle, bir, bir buçuk ay bu konuyla uğraşmak zorunda kalmıştım. Yanımdaki arkadaşım Yobo ile olmuştu bu diyalog. Sonunda hak yerini bulmuş, birbirimizin elini sıkıp vedalaşmıştık" diye konuştu.

"Irkçılık hiçbir zaman sosyal bir duygu değildir, içsel bir duygudur" diyen Emre, "Eğer bunu içimizde barındırıyorsak, çok büyük bir günah işliyoruzdur. Zokora ile olan diyaloğumuza girmeden önce şunu söylemek istiyorum; eğer ki kalbimde ırkçılık adına ufacık bir şey besliyorsam, Allah kalbimi yerinden çıkarsın. Böyle bir şekilde anıldığım için herkesten özür diliyorum" dedi.

Yobo:"Emre ırkçı ayrımlara bulaşmamış bir insan"

Emre'nin takım arkadaşı Joseph Yobo ise Emre'nin de, Zokora'nın da arkadaşı olduğunu ifade etti. "Altını çizmek gereken bir nokta var ki, Türkiye'ye geldiğimden bu yana ırkçılıkla ilgili bir örneğin vuku bulduğunu görmedim. Zaten takımımızda da farklı kültürlerden insanlar var ve böyle bir şey tecrübe etmedim. Dediğimiz kavramlar İngiltere'de bazen oluyor. İngiltere'de ırkçılığı önlemeye yönelik bazı çalışmalar var" dedi.

Öte yandan Trabzonspor Emre'yi Türk Futbol Federasyonu'na şikayet etti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir