İspanya'nın EuroBasket 2015'i istediği iddia edildi

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı, ülkedeki siyasi kriz nedeniyle evsahipliği netleşmeyen Ukrayna'nın yerine, İspanya'nın düzenlemek istediği öne sürüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı (EuroBasket 2015), ülkedeki siyasi kriz nedeniyle evsahipliği riske giren Ukrayna'nın yerine, İspanya'nın düzenlemek istediği iddia edildi. 

İspanyol spor gazetelerinden El Mundo Deportivo'da yer alan haberde, şampiyona için Ukrayna'ya gelecek ay başına kadar süre verildiği belirtilerek, alternatiflerin masaya yatırılmaya başlandığı ve İspanya'nın organizasyonu tek başına gerçekleştirebilecek tek ülke olduğu öne sürüldü. 

Şampiyonanın Ukrayna'dan alınması halinde bunu organize etmeye aday 16 ülke bulunduğu belirtilen haberde, bu adayların hemen hemen hepsinin şampiyonaya kısmen evsahipliği yapmak istedikleri kaydedildi. Fransa'nın da İspanya gibi şampiyonayı tek başına organize etmeye talip olduğu, ancak Paris'teki Bercy salonunun 2015 Kasım'ından önce hazır olamayacağı savunuldu. 

Haberde, FIBA'nın şampiyona için tek ülkeyle muhatap olmayı tercih ettikleri, bu yıl FIBA Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak İspanya'nın, mevcut şartlarıyla Avrupa şampiyonasını da gerçekleştirebileceği belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir