Josue imzayı attı

Galatasaray, Porto'dan kiraladığı Josue Pesquiera ile sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Galatasaray'ın 1 yıllığına kiraladığı ve 700 bin euro garanti ücret verileceğini duyurduğu Josue Pesquiera için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu'nun katıldığı bir imza töreni düzenlendi.

Josue ve Levent Nazifoğlu, resmi sözleşmeye imza atarlarken, Portekizli oyuncu daha sonra medya mensuplarına poz verdi.

Nazifoğlu, Josue ile ilgili olarak, "Galatasaray'a gelmek için çok uzun yıllar bu takımın oyuncusuymuş gibi gayret gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum." derken, Porto Kulübünün satış opsiyonu olarak 5 milyon euro istemesi nedeniyle sözleşmeye böyle bir madde koymadıklarını aktardı.

'Kariyerimin en mutlu anı'

Sarı-kırmızılı ekibe transferinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Josue, "Kariyerimin en mutlu anını yaşıyorum. Galatasaray'a gelmeyi çok istiyordum. Türkiye'den başka teklifler de almıştım ancak Galatasaray'ın teklifinin ardından bunları hiç düşünmedim. Yönetimimizin transferimde büyük emeği geçti." diye konuştu.

Galatasaray'ın dünyaca tanınan bir camia olduğunu vurgulayan Portekizli oyuncu, şunları söyledi:

"Böyle bir yerde oynamak birçok futbolcunun rüyasıdır. Tabii ki kulübün sizi istemesi ve kendinizi özel hissettirmesi de önemli. Bana, özel bir oyuncu olduğumu hissettirdiler. Galatasaray hep şampiyonluğu hedefleyen bir kulüp. Futbolcu olarak da böyle bir yerde oynamak istersiniz. Takımda çok sayıda üst düzey oyuncu var. Bunun, benim futboluma da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bence rekabet pozitif anlamda performansıma yansıyacaktır."

'Fiziksel olarak hazırım'

Fiziksel olarak hazır durumda olduğunu anlatan Josue, "Porto ile antrenmanlara 27 Haziran'da başlamıştım. Son 2 hafta ise B takımında çalışmalara çıktım. Antrenmanlarımı hiç bırakmadım. Fiziksel olarak kendimi hazır hissediyorum." ifadelerini kullanırken, forma şansı için "Her oyuncu ilk 11'de olmak ister. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz verebilirim. Karar hocamızın olacaktır. Onu etkilemek için çalışacağım. Fiziksel olarak herhangi bir sıkıntım yok." değerlendirmesinde bulundu.

Orta sahada kanatlarda ve 10 numara mevkisinde oynayabildiğine dikkati çeken Josue, "Bu mevkilerin tamamında kendimi iyi hissediyorum. Önemli olan oynamak ve bunun kararını da hocamız verecektir. Beni nerede görevlendirirse, elimden geleni yapmaya hazırım." şeklinde konuştu.

Transferi öncesi sarı-kırmızılı oyuncu Bruma ve Porto'ya satılan eski Galatasaraylı oyuncu Alex Telles'le konuştuğunu aktaran Portekizli futbolcu, "Galatasaray yakından bildiğim bir kulüp. Bruma ve Telles benim bildiklerimle benzer şeyler söylediler. Benim için zor bir karar olmadı." diyerek sözlerini tamamladı.