Juventus'un tazminat talebine ret

Juventus Kulübünün, 2006 yılındaki Calciopoli skandalına karıştığı için küme düşürülmesi sebebiyle uğradığı zararın karşılanması talebine, Lazio Bölge İdare Mahkemesinden ret yanıtı geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İtalya Birinci Futbol Ligi'ni (Serie A) 2006 yılında sarsan şike skandalına (Calciopoli) adı karışan takımlardan Juventus'un, zarara uğradığı gerekçesiyle talep ettiği tazminatın İtalya Milli Olimpiyat Komitesince reddine, mahkemede yaptığı itiraz kabul edilmedi.

Lazio Bölge İdare Mahkemesinde görülen duruşma sonrası açıklanan kararda, Juventus'a kötü haber geldi.

Calciopoli skandalında başı çektiği için o dönem bir şampiyonluğu silinen (2004-2005), bir şampiyonluğu da sonradan Inter'e (2005-2006) devredilen ve küme düşürülen Juventus'un, uğradığı zararın karşılanması için İtalya Milli Olimpiyat Komitesinden talep ettiği yüksek tazminat, bölge mahkemesinden de döndü.

Mahkeme talebi reddederken, gerekçeli kararında, konuyla ilgilenen spor tahkim kurulunun verdiği kararı bozma yetkisinin kendilerinde olmadığını belirtti.

2 şampiyonluğu elinden alınmıştı

Serie A'da 10 yıl önce patlak veren Calciopoli skandalında, başını Juventus'un çektiği Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi takımların menajerler ve hakemler aracılığıyla hakem atamalarına karışarak şike organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı. Skandal sonrası Juventus'un 2 şampiyonluğu elinden alınmış, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus ile küme düşme cezası verilen Lazio ve Fiorentina ise yapılan itirazlar sonucu puan silme cezası almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir