Kadıköy'de ilk kez puan kaybetti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de iki kez geriye düştüğü Eskişehirspor karşısında, 90+3'üncü dakikadaki penaltıyla 1 puanı kurtardı. Sarı lacivertliler, bu sezon iç saha maçlarında ilk kez puan kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde sahasında Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, oldukça zorlandığı maçta 1 puana razı oldu.  

Sarı-lacivertliler Kadıköy'de iki kez yenik duruma düştüğü mücadelede, 90+3. dakikada Sow'un penaltı atışından bulduğu golle 1 puanı kurtardı.  

Karşılaşmanın 28. dakikasında Erkan Zengin'in golüyle 1-0 geriye düşen Fenerbahçe, bu gole ancak 70. dakikada Webo ile karşılık verebildi. Maçta 87. dakikada Funes Mori'nin golüyle 2-1 geriye düşen Fenerbahçe, 90+3. dakikada kazandığı penaltıyla 2-2'lik eşitliği sağladı.  

Kadıköy'de ilk kayıp 

Fenerbahçe, bu sezon iç saha maçlarında ilk kez puan kaybetti.  

Ligde Kadıköy'de bundan önce yaptığı 5 maçı da kazanan sarı-lacivertliler, seyircisi önündeki 6. maçta Eskişehirspor engelini aşamadı.  

Spor Toto Süper Lig'de 10. haftayı 20 puanla geçen sarı-lacivertliler, 11. hafta mücadelesinin ardından puanını 21'e yükseltti. Fenerbahçe'nin 11 maçta 6 galibiyeti, 2 yenilgisi ve 3 beraberliği bulunuyor.  

Emre Belözoğlu kırmızı kart gördü 

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, karşılaşmanın 85. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.  

Karşılaşmanın hakemi Tolga Özkalfa, bir pozisyonun ardından saha içindeki ifadelerinden sonra yardımcısı Ekrem Kan'ın uyarısıyla, maçta bir sarı kartı bulunan Emre'ye direkt kırmızı kart gösterdi.  

Kartın ardından Ekrem Kan'ın yanına koşan Emre'yi takım arkadaşları sahanın dışına çıkarmaya çalıştı. Sarı-lacivertli oyuncu sahayı terk ederken de maçın 4. hakemi Hasan Akmısır'a tepki gösterdi.  

Karşılaşma, özellikle ikinci yarıdaki birçok pozisyonda futbolcuların yaptığı itirazlar nedeniyle gergin geçti.  

"Nöbetçi golcü" Webo 

Fenerbahçe'nin Spor Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta, ilk golünü atan Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, bu sezon 3. kez sonradan oyuna girdiği maçlarda gol kaydetti. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede yedekler arasında bulunan ve 60. dakikada Emenike'nin yerine oyuna dahil edilen Webo, 70. dakikada attığı golle takımına 1-1 eşitliği getirdi.  

Webo bu sezon daha önce de 1. haftadaki Kardemir Karabükspor ve 9. haftadaki Çaykur Rizespor maçlarında, sonradan oyuna girerek takımı adına goller kaydetmişti.  

Mehmet Topal ikinci yarıda sahada 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk yarıda savunmadaki hataların ardından, ikinci yarıda Mehmet Topal'ı sahaya sürdü.  

Savunmanın önünde libero oynayan Raul Meireles'i oyundan alan Kartal, boynundaki sorun nedeniyle yedekte tuttuğu Mehmet'i takıma dahil etti.  

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, gol bölgesindeki sorunu çözmek için Emenike'nin yerine 60. dakikada Webo'ya görev verdi.  

Ertuğrul Sağlam'dan Bekir İrtegün'e tepki 

Maçın 73. dakikasında Eskişehirsporlu futbolcu Berkay Tolga Dabanlı sakatlanıp yerde kalınca, sağlık ekibi sedyeyle sahaya girdi. 

Eskişehirsporlu futbolcu sedyeye oturmak yerine yürüyerek oyun alanını terkederken, yanına koşan Fenerbahçeli Bekir İrtegün rakibine sedyeye oturmadığı için tepki gösterdi. Olayı saha kenarından izleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sarı-lacivertli futbolcuya kenardan tepki gösterdi. Sağlam, sarı-lacivertli futbolcuya olan sitemini, teknik direktör İsmail Kartal'a anlatarak da gösterdi. 

Eskişehirspor'un İstanbul'daki hasreti sürüyor 

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Eskişehirspor'un İstanbul'daki galibiyet hasreti sürüyor.  

İstanbul'da Fenerbahçe karşısında tek galibiyetini 1987-1988 sezonunda 20 Eylül 1987'de 4-0'lık skorla elde eden "Es-Es", daha sonraki 8 lig karşılaşmasında sarı-lacivertli ekibe yenildi, bir maçta da berabere kaldı.  

Notlar 

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun, ilk yarıda bir ikili mücadelede kolundan çıkan pazubandı uzun bir süre yerde kaldı. Emre daha sonra bandı taktı.  

Eskişehirspor'da ikinci yarıda sakatlanan Ömer Şişmanoğlu, 51. dakikada yerini Mirkan Aydın'a bıraktı. Ömer, oyundan çıktıktan sonra soyunma odasına gitti.