Kadıköy'de kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Ligi'nde bitime bir hafta kala Fenerbahçe ile Trabzonspor karşılaştı. Çetin geçen mücadelede taraflar birer puana razı oldu. Beraberlik sonrası beşincilik iddiasını kaybeden Trabzonspor seneye Avrupa kupalarında yer alamayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kadıköy'de ağırladığı Trabzonspor karşısında 23. dakikada bulduğu golle devreyi 1-0 önde kapattı. Trabzonspor 54. dakikada skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra eşitlik bozulmadı ve karşılaşma beraberlikle sona erdi.

Bu sonuçla birlikte puanını 61'e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla Galatasaray'ın 3 puan önünde yer aldı. Trabzonspor ise 51 puanda kalarak Avrupa'ya gitme ümitlerini yitirdi.

Medipol Başakşehir son dakika golüyle kazandıMedipol Başakşehir son dakika golüyle kazandı

19. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren De Souza'nın yerden pasında altıpasın önünde topla buluşan Van Persie'nin etkisiz vuruşunda, Trabzonspor savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

23. dakikada Fenerbahçe, müsabakada öne geçti. Hasan Ali Kaldırım'ın uzak mesafeden aşırtma şutunda, Onur Recep Kıvrak büyük bir hata yaparak meşin yuvarlağı dışarı yumruklamak yerine oyun alanına çeldi. Pozisyonu takip eden Sow, önüne düşen topu filelere gönderdi: 1-0

29. dakikada Sow'un sol çaprazdan sert şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45+2. dakikada Castillo'nun pasında ceza alanı içinde topla buluşan N'Doye, önünü boşaltıp sert vurdu ancak kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

47. dakikada Durica'nın uzak mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

54. dakikada Trabzonspor, güzel bir golle beraberliği sağladı. N'Doye'un pasında ceza alanı önünde topla buluşan Bero'nun şık vuruşunda yan direğe çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-1

60. dakikada Trabzonspor uzaktan şansını bir kez daha denedi. Ceza alanı içinde topla buluşan N'Doye, meşin yuvarlağı arkasındaki Yusuf Yazıcı'nın önüne bıraktı. Bu oyuncunun uzak mesafeden bekletmeden sert şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

70. dakikada Mas'ın soldan ortasında arka direkte topla buluşan N'Doye'un şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı ayaklarıyla kornere gönderdi.

72. dakikada Volkan Şen'in soldan ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topla ceza alanı içinde buluşan Van Persie'nin altıpasın önünde kafa vuruşunda, kaleci Esteban meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırdı.

84, dakikada N'Doye'un pasında ceza alanın sağ çaprazında topla buluşan Pereira, kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

Fenerbahçe Kadıköy'de kötü bitirdi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor'la sahasında 1-1 berabere kaldı ve Kadıköy'deki bu sezonun son maçında taraftarını üzdü.

Ülker Stadı'nda oynanan maçın 23. dakikasında Moussa Sow'un golüyle öne geçen Fenerbahçe, soyunma odasına da 1-0 önde gitti. Tempolu geçen ikinci yarıda 54. dakikada Trabzonspor Matus Bero'yla durumu 1-1 yaptı. İki taraf da kalan dakikalarda girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe, bu skorla puanını 61'e yükseltmesine rağmen bu sezon Kadıköy'e galibiyetle veda etme şansını kullanamadı.

Fenerbahçe, son 26 yılın en kötü iç saha performansıyla sezonu tamamladı.

3 santraforla çıktı

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 3 santrafor oyuncusuyla mücadele etti. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Jose Fernandao ile Fabiano Ribeiro'nun yanı sıra sarı kart cezalısı Alper Potuk kadroda yoktu.

Yanal tek değişiklik yaptı

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal kritik Fenerbahçe deplasmanında geçen haftanın 11'inde tek değişiklik yaptı. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Okay Yokuşlu bu hafta cezalı olan Onazi'nin yerine ilk 11'de yer aldı.

Anadolu Efes yarı finaldeAnadolu Efes yarı finalde