Kanarya zirve uçuşunu sürdürmek istiyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbi maçında yarın Beşiktaş karşısında istediği sonucu alarak liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, derbiye liderliğini sürdürmek için çıkıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak dev maça 3 puan parolasıyla hazırlanan sarı-lacivertli takım geride kalan 5 haftada 13 puanla zirveye oturdu.

Geçen hafta yıldızları Luis Nani ve Robin van Persie'nin golleriyle Bursaspor'u 2-1'lik skorla geçen Fenerbahçe, ilk 5 maçta tek puan kaybını Çaykur Rizespor deplasmanında berabere kalarak yaşadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek.

Fenerbahçe 15 maçtır yenilmiyor

Ligde son 3 karşılaşmasını kazanan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de ise 15 maçtır yenilgi yüzü görmedi.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de oynadığı son 15 maçın 11'inden galibiyetle ayrılırken, 4'ünde ise berabere kaldı. 

Fenerbahçe ligdeki en son yenilgisini geçen sezonun 24. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği (2-1) karşısında aldı.

 Sakatlardan üç iyi, bir kötü haber

Fenerbahçe'de sakatlıklarından dolayı son maçlarda forma giyemeyen Simon Kjaer, Diego Ribas ile Abdoulaye Ba, teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi durumunda derbide forma giyebilecek.

Hafta içi takımla çalışmalara başlayan Ba ile Diego'nun yanı sıra ağrıları arttığı için son anda Bursaspor maçının kadrosundan çıkarılan Kjaer oynayabilecek duruma geldi.

Sarı-lacivertlilerde Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın ise sakatlığı devam ediyor. Brezilyalı orta saha oyuncusu Beşiktaş maçında oynayamayacak. Sarı-lacivertlilerde De Souza dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Muhtemel 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, sakat oyuncuların iyileşmesi ve alternatiflerinin artması nedeniyle ilk 11'i kurmakta zorlanıyor.

Pereira'nın kalede kaptan Volkan Demirel'i oynatmasına kesin gözüyle bakılıyor. Savunmanın sağında Şener Özbayraklı'nın oynaması beklenirken, Pereira'nın uzun bir aradan sonra stoperde Kjaer-Alves ikilisine görev vereceği öğrenildi. Bursaspor maçında galibiyeti getiren golün asistini yapan Hasan Ali Kaldırım'la Caner Erkin arasında tercih yapacak Pereira'nın, savunmanın önünde Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Raul Meireles'i oynatması bekleniyor.

Portekizli teknik adam kanatlarda Lazar Markovic ile Luis Nani'ye görev verecek, ileri uçta ise Robin van Persie ve Fernandao arasında tercih yapacak. Son hafta takımına 3 puanı getiren golü kaydeden Van Persie formaya daha yakın gözüküyor.

Sarı-lacivertlilerin derbi maçtaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım (Caner Erkin), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Meireles, Markovic, Nani, Van Persie.

Beşiktaş derbilerinin golcüsü Sow artık yok

Fenerbahçe formasıyla 3,5 sezon mücadele eden ve her Beşiktaş derbisinde gol atan Moussa Sow, bu derbide olmayacak.

Sarı-lacivertlilerin transferin son günlerinde Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından El-Ehli'ye 16 milyon avro bonservis bedeliyle sattığı Senegalli golcü son yıllarda Beşiktaş derbilerine damga vurmuştu.

Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 maçı da boş geçmedi. Türkiye'de forma giydiği sürede Beşiktaş'a karşı 7 maç oynayan Sow, siyah-beyazlı ağlara 8 gol göndermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir