Kapadokya’da ‘Bisiklet Festivali’

Kapadokya bölgesinde düzenlenen organizasyon, 26 kilometre uzunluğundaki, noktadan noktaya etap yarışları ile devam etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kapadokya bölgesinde düzenlenen Bisiklet Festivali' ni Elit erkeklerde İsrail'den Shlomi Haimy, elit kadınlar kategorisinde İran'dan Faranak Parto Azar, master 30 kategorisinde Turgay Germen, master 40 kategorisinde ise Nevzat Kral kazandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, Nevşehir'in Uçhisar beldesinde dağ bisikleti noktadan noktaya etap yarışları ile devam etti.

26 kilometre uzunluğundaki dağlık alandaki inişli çıkışlı parkurdaki yarışa, Türkiye'nin yanı sıra, Ukrayna, İran, İsrail ve Hollanda'dan 82 sporcu katıldı.

Yarış, Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden Uçhisar ve Göreme beldelerindeki çeşitli vadiler ve tepeleri kapsayan parkurda gerçekleştirildi. Elit erkeklerde İsrail'den Shlomi Haimy, elit kadınlar kategorisinde İran'dan Faranak Parto Azar, master 30 kategorisinde Turgay Germen, master 40 kategorisinde ise Nevzat Kral birinci oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Şükrü Aydın, yaptığı açıklamada, liderlik için mücadele eden tırmanış yollarında bisikleti iterek etabı tamamlamaya çalışan sporcuların, çok zorlu bir parkurda ter döktüklerini kaydetti.

Aydın, "Noktadan noktaya zorlu bir yarış, parkur içinde iki ağır tırmanış yolu da vardı. Sporcular çok zorluk çektiklerini söylüyorlar, ancak kazasız şekilde yarışma sürdürüldü. Yarışmanın bugünkü etabına 82 sporcu katıldı." dedi.

Festival, yarın tüm kategorilerdeki sporcuların katılımıyla cross-country 4 bin 500 metrelik parkurdaki yarışla sona erecek.