'Kâr elde etmek istiyoruz'

Beşiktaş'ın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Orman, bütçelerinin içinde yönetilmek ve kâr elde etmek istediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündemlerine dair açıklamalarda bulundu. Orman, UEFA tarafından belirlenen Finansal Fair Play'in (FFP) kulübü etkilemediğini ve bunu bir ceza olarak görmediklerini dile getirdi.

Ayrıca FFP konusunda bir yıllarının daha olduğuna dikkati çeken Orman, "Finansal Fair Play bizim gitmek istediğimiz hedef için doğru bir şey. Bir senemiz daha var ama beş sene de olsa fark etmez. Biz zaten aynı zihniyetle gideceğiz. Önümüzdeki sene çıta bir tık daha yukarı çıkacak. Biz zaten bütçemiz içinde yönetilmek, kâr elde etmek istiyoruz. Geldiğimiz zamanki hisse senetleri fiyatlarına bakın bir de şimdikine bakın. Ufak yatırımcı para yatırmış. Onların bizde hakkı var, onlara kâr elde ettireceğiz" dedi.

"Borçlar kulübü aldığımız döneme göre artmadı"

Beşiktaş'ın gündeminde sermaye artırımı olduğundan bahseden Orman, siyah-beyazlı kulübün 5 yılda 150 milyon dolara yakın faiz ödediğini belirtti.

Borçların çevrilebilir olması gerektiğini belirten Başkan Orman, "Beş sene içinde çok önemli işler yaptık. Gelirken 'İlk 3 sene bir şey beklemeyin.' diye söylemiştim. Bir şeyler yapılınca iş normale döndü. İnsanlar daha fazlasını istiyorlar. Bu istekler yatırım gerektiriyor. Daha iyi altyapı olsun, basketbola yatırım yapın, salon yapın... Büyük kulüp olma adına herkesin bir beklentisi var. Bir taraftan da finansal tarafın yönetilmesi lazım. Beşiktaş stadı yapınca bütün dertleri bitmedi ama itibarlı ve güvenilir bir kulüp haline geldi. Borçlar biz aldığımız döneme göre artmadı. Aldığımızda neyse dolar bazında belki biraz daha altındadır. Ama 250 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Bu tesisler kendiliğinden oluşmadı. Beş senede 150 milyon dolara yakın faiz ödedik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Bürokratik engeller içinde canımız çıkıyor"

Altyapıyı Ümraniye'ye taşıyarak BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne entegre etmek istediklerini ve bürokratik engellere takıldıklarını aktan Başkan Orman şu sözleri söyledi:

"BJK Nevzat Demir Tesisleri'nin arkasındaki araziyi almak için Orman ve Su İşleri Bakanlığına başvurduk. Sonra ihaleye çıkârdılar. İhaleye gidiyoruz bir başkası çıkıyor. Böyle bir sistem olmaz. Cumhurbaşkanımız da Şenol hoca da 'Altyapıya yatırım yapmamız lazım.' diyor ama gel gelelim bürokratik engeller için de canımız çıkıyor.

O alanın Beşiktaş'a tahsis edilmesi için bir senedir uğraşıyorum. Oradan ticareten kâr eden bir şey değiliz ki. Oraya saha yapacağız, bu ülkenin çocukları oynayacak. Tekrar Başbakanımızla ve Orman Bakanımızla buluşup bu işi çözmeye gayret ediyoruz. Her seferinde mevzuata takılıyoruz."

Başkan Orman ayrıca sermaye artırımının da gündemlerinde olduğunu vurguladı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir