Kartal'da Aybaba dönemi

Siyah-beyazlılar, teknik direktör Aybaba ile 4 yıllığına anlaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Samet Aybaba ile 4 yıllığına anlaşıldığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den İMKB'ye gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Samet Aybaba ile 4 yıllık anlaşıldığı duyuruldu.
Açıklamada, Samet Aybaba'ya 2012-2013 sezonu için 1.400.000 lira ödeneceği, ücretine 2013-2014 sezonunda yüzde 10, 2014-2015 sezonunda yüzde 8 ve 2015-2016 sezonunda da yüzde 6 artış yapılacağı kaydedildi.

Beşiktaş'ın eski kaptanlarından Samet Aybaba, 1988'de futbolcu olarak veda ettiği siyah-beyazlı takıma teknik direktör olarak geri döndü. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı ile bugün Çebi'nin Altunizade'deki ofisinde bir araya gelen Samet Aybaba, yapılan görüşmeler sonucunda 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Aybaba, Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine yaptığı açıklamada, zirveye oynayan bir takım yaratacağını ifade ederek, "'Ben bu görevden hiçbir zaman kaçmadım. Emeklerimiz Beşiktaşımız'a feda olsun. Her şey Beşiktaş için... Zirveye oynayan bir takım yaratacağım. Bana gösterilen güvene ve desteğe teşekkür ederim" dedi.

Samet Aybaba kimdir?

Osmaniye'de 3 Eylül 1955'te doğan Samet Aybaba, 1977-1978 sezonunda İskenderunspor'dan Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-beyazlı takımda orta saha ve defansta görev alan Aybaba, bir süre de kaptanlık yaptı. Samet Aybaba, 1988'de jübile yaparak futbolu bıraktı.
Beşiktaş'ta 2 lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 2 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşayan Samet Aybaba, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük mesleğini seçti.
Aybaba, Ankaragücü, Kayserispor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Bucaspor kulüplerinde teknik direktörlük yaptı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir