Kazakistan 0 - 1 Türkiye

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Kazakistan'ı Arda Turan'ın golüyle 1-0 yendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Kazakistan'ı Arda Turan'ın golüyle 1-0 yendi.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna ağırlığını koyan A Milli Futbol Takımı, aradığı golü bulmak için rakip kaleye yüklenmeye başladı. Hücumda özellikle Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'yla etkili olan ay-yıldızlılar, buna karşın ceza alanı dışından çektiği şutlar dışında pozisyon üretmekte zorlandı.

Maçın 19. dakikasında Hakan Çalhanoğlu, 28. dakikasında Arda Turan ve 45+1. dakikada Ozan Tufan'ın şutlarında kaleci Pokatilov gole izin vermezken, ay-yıldızlılar ilk yarıda gol kaydedemedi.

Türkiye karşısında defansif bir oyun anlayışıyla mücadele eden Kazakistan ise hızlı geliştirdiği ataklarla gol aradı. Ev sahibi takımın ilk yarıdaki en önemli pozisyonunda, 35. dakikada Shomko'nun topa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan gole izin vermedi ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı

İkinci yarının başında hücumda daha fazla gözüken ve sol kanattan geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan Kazakistan, ilerleyen bölümde artan Türkiye baskısıyla defansif bir futbol oynamak zorunda kaldı. Maçın genelinde başarılı kurtarışlar yapan Stas Pokatilov, 83. dakikada Arda Turan'ın şutunda gole engel olamadı.  

49. dakikada ceza alanında topla buluşan Islamkhan, sol çaprazdan plasesinde meşin yuvarlak yandan auta gitti.

52. dakikada Kazakistan'ın sol kanattan kazandığı serbest vuruşta, Islamkhan ceza alanına ortasını yaptı. Defansın kafayla uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı dışına açıldı. Ceza yayı üzerinde topu kontrol eden Konysbayev'in meşin yuvarlağa sert vuruşunda, top yandan auta çıktı.

53. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ara pasında defansın arkasına sarkan ve ceza alanında topla buluşan Burak Yılmaz, sol çaprazdan topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

72. dakikada Türkiye, Umut Bulut'la önemli bir fırsatı harcadı. Volkan Şen'in pasında, sağ kanattan Gökhan Gönül ceza alanına orta yaptı. Ön direğe doğru hareketlenen Umut topa ayak koydu. Meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta çıktı. 

73. dakikada Türkiye, Burak'la direğe takıldı. Arda'nın ara pasında defansın arkasına sarkan Burak, ceza alanında kaleci Pokatilov'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topu tamamlamak için Burak bir kez daha hamle yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

83. dakikada Türkiye, Arda'nın golüyle öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ceza alanına ortasında sol çaprazdaki Burak'ın göğsüyle indirdiği topa, Arda gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0. 

Karşılaşmanın kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmazken, Türkiye sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir