KKTC'den onay mektubu bekliyoruz

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Kıbrıs futbolunun birleşimine ilişkin olarak, 6 yıldan beri yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini, Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonu'nun belgeleri onayladığını ve Türk tarafından onay beklendiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, bu ziyaretinin ardından Roma'daki Yabancı Gazeteciler Birliği'nde uluslararası basının sorularını yanıtladı. Blatter, Türk gazetecilerin Kıbrıs futbolundaki son gelişmeler ile ilgili sorularına cevap olarak "Kıbrıs için çözümümüz var. 6 yıldan beri bununla uğraşıyoruz. Belgeler tam olarak kabul edildi. Kıbrıs Rum Kesimi Federasyonu onayladı. Türk tarafından onay bekliyoruz. KKTC tarafından beklediğimiz bu onay mektubu umarım ay sonuna kadar gelecektir" açıklamasında bulundu.

KKTC Rum kesiminden onay geldi 

Futbolun siyasi çıkmazda olan iki tarafı birleştireceğini ifade eden Blatter, "Ancak sadece kulüplerarası düzeyde futbol oynayacaklar. Milli takım düzeyinde değil" diye konuştu.

Fatih Terim'in yeniden Türk Milli Takımı'nın başına geçmesi için de "Bu büyük bir haber" ifadesini kullanan Blatter, bir gazetecinin, İsrail ile Filistin'in de FIFA üyesi olduğunu ancak Filistin izole kaldığını ve maç yapamadığını hatırlatması üzerine "Filistin işgal altında olduğunda hiçbir şekilde kurulamıyor. Maç yapamıyorlar, malzeme dahi gidemiyor. Biz bunun için çalışıyoruz ama araya siyaset giriyor, bunu da aşamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir