Lider Galatasaray kritik sınavda

Lider Galatasaray, Süper Lig'in 12. haftasında yarın takipçisi Medipol Başakşehir'e konuk olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Süper Lig'de lider durumda bulunan Galatasaray, 12. hafta karşılaşmasında yarın Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Ligde 26 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, 23 puanla ikinci sıradaki takipçisi Medipol Başakşehir'le kritik bir müsabaka oynayacak. Sezonun ilk 11 haftasındaki performansı alkış alan Galatasaray, üst üste önemli maçlara çıktığı bu dönemde zirvede puan farkının kapanmaması için ter dökecek.

Medipol Başakşehir ile arasında 3 puan fark olan sarı-kırmızılılar, hem ligdeki bu önemli rakibi önünde galip gelmek hem de 14. haftada Beşiktaş'a konuk olacağı derbi müsabakası öncesi elini güçlendirmek istiyor.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını, hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Feghouli ve Serdar Aziz cezalı

Galatasaray, zorlu Medipol Başakşehir maçı öncesi cezalı olmaları nedeniyle iki önemli oyuncusundan faydalanamayacak.

Trabzonspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan 3 maç ceza alan Sofiane Feghouli, Gençlerbirliği müsabakasının ardından Medipol Başakşehir önünde de forma giyemeyecek.

Ligde son oynanan Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Serdar Aziz de yarın teknik direktör Igor Tudor'un tercihleri arasında yer alamayacak.

Fernando ceza sınırında

Sarı-kırmızılı futbol takımında Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando, Medipol Başakşehir maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Daha önce Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe maçlarında sarı kartla cezalandırılan Fernando, Medipol Başakşehir önünde de sarı kart görmesi durumunda 13. haftadaki Aytemiz Alanyaspor müsabakasında oynayamayacak.

Golcüler karşı karşıya

Haftanın en önemli müsabakasında dünyaca ünlü iki santrfor da karşı karşıya gelecek. 

Sarı-kırmızılı takımın en önemli gol ayağı olan Bafetimbi Gomis, geride kalan 11 haftada 11 kez rakip fileleri havalandırdı. Maç başına 1 gol ortalamasıyla mücadele eden Fransız futbolcu, Göztepeli Adis Jahovic ile gol krallığı yarışında zirvede bulunuyor.

Turuncu-lacivertli ekibin Togolu yıldız golcüsü Emmanuel Adebayor ise bu sezon ligde attığı 4 golle takımının en skorer ismi konumunda.

Deneyimli santrfor, ligde geçen sezonun ikinci yarısında oynanan ve Medipol Başakşehir'in 4-0 kazandığı karşılaşmada Galatasaray ağlarını 3 kez havalandırmıştı. 

Kaleciler ön planda 

Medipol Başakşehir-Galatasaray müsabakası iki önemli kalecinin mücadelesine de sahne olacak.

Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, transfer edildiği 2011-2012 sezonundan bu yana sarı-kırmızılı ekibin en önemli isimlerinden oldu. Kaptanlık görevini de üstlenen Muslera, Galatasaray kariyerinde şu ana kadar 3 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa kaldırdı.

Deneyimli kaleci, bu sezonun geride kalan 11 haftasında 9 golle ligin en az gol yiyen kalecisi konumunda. 

Medipol Başakşehir file bekçisi Volkan Babacan ise hem ligde hem de A Milli Futbol Takımı'nda gösterdiği performansla dikkati çekiyor. 

Uzun zamandır ay-yıldızlı ekibin kalesini kimseye kaptırmayan Volkan Babacan, Medipol Başakşehir'de ise ligin en formda kalecilerinden biri oldu. Volkan, bu sezon 11 maçta kalesinde 13 gole engel olamadı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir